Jos Scholman Groen B.V. herbevestigt koppositie op het gebied van sociaal ondernemen

Jos Scholman Groen B.V. herbevestigt koppositie op het gebied van sociaal ondernemen

Na een eerdere Trede 3 certificering, is gebleken dat aannemingsbedrijf Jos Scholman Groen B.V. niet heeft ingeboet op het gebied van werkgelegenheid bieden aan mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Integendeel, na een grondige audit door een externe partij bleek dat zij nog steeds koploper zijn op dit gebied, en hebben om die reden opnieuw een Trede 3 certificaat ontvangen.

Maatschappelijk verantwoordelijk

Jos Scholman Groen B.V. heeft dan ook een duidelijke visie op het gebied van sociaal ondernemen: ''Er is in Nederland nog altijd een grote groep werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Potentiële werknemers met een diversiteit aan ervaring en opleidingsniveaus die soms al lange tijd en om uiteenlopende redenen een uitkering ontvangen. Jos Scholman voelt zich ook op dit vlak maatschappelijk verantwoordelijk en onderhoudt al jaren nauwe contacten met tal van gemeenten en eraan gekoppelde instanties om deze groep weer terug te laten keren in het arbeidsproces. En tevens kennis te laten maken met onze branche en de door ons geboden mogelijkheden hierbinnen.''

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Waar staat uw organisatie op de PSO-Prestatieladder?

Wilt u ook in aanmerking komen voor het PSO-certificaat en -keurmerk? Op www.mijnpso.nl inventariseert u vrijblijvend waar u staat op de PSO-Prestatieladder. Afhankelijk van de uitkomst vraagt u een Aspirant-status of Trede-certificaat aan. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

Deel dit bericht:  
10 december 2018