UniK is erkend als inclusief werkgever door het PSO-keurmerk!

UniK is erkend als inclusief werkgever door het PSO-keurmerk!

Zorgaanbieder UniK uit Cuijk heeft bewezen dat ze ruim bovengemiddeld presteren als het gaat om werkgelegenheid bieden aan mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. De organisatie heeft daarmee een Trede 2 certificaat op de PSO-Prestatieladder verworven, en mag zich nu met gepaste trots een sociale ondernemer noemen.

Directeur van UniK Yvonne van Fliert - Biemans: “Wij zijn erg trots op het behalen van de Trede 2. Binnen UniK geloven wij in een wereld waarin iedereen meedoet en meehelpt. Wij richten ons op de krachten en talenten van onze klanten waardoor zij, binnen de kaders van hun mogelijkheden, maximaal kunnen participeren in de maatschappij. UniK stimuleert haar klanten om deel te nemen in de maatschappij en richt daar haar ondersteuning op in. Daarmee is het voor ons vanzelfsprekend om zoveel mogelijk werkgelegenheid te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en dit te blijven doen."

Dé landelijke norm voor sociaal ondernemen

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. TNO en PSO-Nederland hebben in nauwe samenwerking met de markt, de PSO volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen. Bekijk de PSO-animatie (PSO in twee minuten).

Deel dit bericht:  
12 december 2018