Wits Zuid B.V. helpt jongeren met weinig toekomstperspectief aan een baan

Wits Zuid B.V. helpt jongeren met weinig toekomstperspectief aan een baan

Vastgoedonderhoudsbedrijf Wits Zuid B.V. heeft onlangs Trede 2 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Het bedrijf, gevestigd in 's-Hertogenbosch, heeft daarmee bewezen om ruim bovengemiddeld te presteren als het gaat om werkgelegenheid bieden aan mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

Duurzaam Social return borgen

Zelf zeggen zij hier het volgende over: ‘Voorheen draaide het bij aanbestedingen veelal om prijs. Gelukkig krijgen onderdelen als kwaliteit, sociaal en maatschappelijke vraagstukken en planvorming een steeds zwaardere weging bij gunning van opdrachten. Inmiddels is social return een vast onderdeel van onze benadering geworden. Wits wil een modern en duurzaam bedrijf zijn, en daar hoort een andere kijk op de arbeidsmarkt ook bij. Want hoe mooi is het om jongeren met weinig toekomstperspectief aan een baan te helpen?’.

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return.

Bekijk ook de PSO-animatie (PSO in twee minuten). 

Deel dit bericht:  
14 december 2018