Bouwbedrijven binnen VB Groep behalen hoogste trede op de PSO-Prestatieladder

Bouwbedrijven binnen VB Groep behalen hoogste trede op de PSO-Prestatieladder

Een aantal bouwbedrijven die onder VB Groep vallen hebben onlangs Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Het gaat om de volgende bouwbedrijven die PSO-gecertificeerd zijn met een Trede 3: Huybregts Relou, Smeets Bouw, Smeets Vastgoedservice en Van Heur Bouw & Onderhoud.

Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat de bedrijven binnen VB Groep op het hoogste niveau van de prestatieladder werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerken met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee leveren zij op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Waar staat uw organisatie op de PSO-Prestatieladder?

Wilt u ook in aanmerking komen voor het PSO-certificaat en -keurmerk? Op www.mijnpso.nl inventariseert u vrijblijvend waar u staat op de PSO-Prestatieladder. Afhankelijk van de uitkomst vraagt u een Aspirant-status of Trede-certificaat aan. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

Deel dit bericht:  
2 january 2019