ABN AMRO N.V. is aantoonbaar gestart met inclusief ondernemerschap!!

ABN AMRO N.V. is aantoonbaar gestart met inclusief ondernemerschap!!

Afgelopen woensdag 6 februari 2019 heeft bestuurder Yuri Starrenburg van PSO-Nederland de Aspirant-status uitgereikt aan Nicole Riebandt van ABN AMRO N.V. Rede voor de persoonlijke uitreiking is de onlangs behaalde Aspirant-status van het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen, wat betekent dat zij nu aantoonbaar gestart zijn met inclusief ondernemerschap.

Duurzaam inclusieve arbeidsorganisatie

Nicole Riebandt, in een reactie op het behaalde certificaat: ''De Prestatieladder Socialer Ondernemen maakt zichtbaar dat wij ons sterk maken om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, duurzaam aan het werk te krijgen en te houden. Even genieten van dit moment om daarna weer vol energie verder te gaan voor een duurzaam inclusieve arbeidsorganisatie!''.

Het landelijke keurmerk voor sociaal ondernemen

Binnen het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hechten steeds meer organisaties en overheden belang aan het creëren van (meer) werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit onderdeel binnen MVO wordt sociaal ondernemerschap of sociaal ondernemen genoemd.

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. TNO en PSO-Nederland hebben in nauwe samenwerking met de markt, de PSO volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen. Bekijk de PSO-animatie (PSO in twee minuten).

Deel dit bericht:  
7 february 2019