Groei naar sociaal ondernemerschap Van Wijnen Zuid erkend met PSO-certificering

Groei naar sociaal ondernemerschap Van Wijnen Zuid erkend met PSO-certificering

In november 2018 is Van Wijnen Zuid opnieuw gecertificeerd voor Trede 2 van Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Afgelopen donderdag ontvingen zij het certificaat uit handen van PSO-bestuurder Yuri Starrenburg. Het keurmerk PSO maakt zichtbaar dat zij mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie ondersteunen en hen in de bedrijfsvoering een plek bieden. Daarnaast werken zij bij voorkeur samen met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert Van Wijnen Zuid op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

‘Samen bouwen aan ruimte voor een beter leven.’

Van Wijnen Zuid is al een aantal jaren actief om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een duurzame kans te bieden op het gebied van werkgelegenheid. “Als we naar de toekomst kijken, willen we behoren tot de koplopers op het gebied van socialer ondernemen en voldoen aan de bijbehorende kwantitatieve en kwalitatieve eisen. Samen met onze leveranciers en partners gaan we de komende jaren nog harder aan de slag om de hoogste onderscheiding te behalen op de Prestatieladder,” aldus Arno van den Thillart, regiodirecteur Van Wijnen Zuid.

Een voorbeeld uit de praktijk bij Van Wijnen Zuid

'Onze collega Nidal Razouk sinds 2018 bij Van Wijnen Breda als timmerman op een groot renovatieproject in de Bredase wijk Geeren-Noord. Via de Stichting Werk aan de Wijk is Nidal bij Van Wijnen Breda terechtgekomen. Een aantal jaar geleden is hij gevlucht uit Syrië. Nidal had in Syrië samen met zijn broer en vader een timmerbedrijf. “Ik vind het geweldig dat ik hier ook mijn passie kan uitoefenen.” Nidal is een vakman die zijn taken erg serieus neemt. Hij krijgt bij ons de kans om werkervaring op te doen en dat is belangrijk voor een goede toekomst. “Ik voel me thuis in Nederland en ben blij met mijn baan en mijn collega’s.” Nidal hoopt binnenkort zijn inburgeringsexamen succesvol af te leggen.'

Wilt u ook bijdragen aan een inclusievere arbeidsmarkt?

Op www.mijnpso.nl inventariseert u vrijblijvend waar u staat op de PSO-Prestatieladder. Afhankelijk van de uitkomst vraagt u een Aspirant-status of Trede-certificaat aan. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

Deel dit bericht:  
25 february 2019