Bouwbedrijf Ter Steege houdt vast aan Trede 1 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

Bouwbedrijf Ter Steege houdt vast aan Trede 1 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

Ter Steege, een bouwbedrijf gevestigd in Rijssen, is al meer dan 105 jaar een familiebedrijf met hart en ziel. Sinds 2017 zijn zij ook gecertificeerd met het Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) keurmerk. Zij hebben opnieuw bewezen te voldoen aan de norm voor Trede 1, wat betekent dat zij nog steeds meer dan gemiddeld presteren als het gaat om werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het PSO-keurmerk, een wetenschappelijk onderbouwd meetinstrument van TNO, maakt de inclusiviteit van werkgevers zichtbaar, en wordt tevens getoetst door een onafhankelijke certificerende instellingen.

Over Ter Steege

In een reactie op de behaalde certificering, zeggen zij het volgende: ''Ter Steege is een klantgericht, sociaal en maatschappelijk betrokken bedrijf. Wij hebben aandacht voor de omgeving, voor het milieu en voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Medewerkers ontdekken wat ze meer kunnen en Ter Steege maakt het mogelijk. Medewerkers krijgen veel verantwoordelijkheid en eigen initiatief wordt gewaardeerd.''

''Met de kernwaarden Betrouwbaar, Betrokken en Bekwaam is Ter Steege een partner, die afspraken nakomt en handelt vanuit respect voor de ander en de omgeving. Ter Steege Groep is sinds de oprichting als bouwbedrijf in 1911 uitgegroeid tot een groep van zelfstandig opererende bedrijven, onderverdeeld in de divisies: Bouw Vastgoed, Handel (Gamma- en Bouwmaat-vestigingen) en Industrie.''

Het stimuleren van organisaties om socialer te ondernemen

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Organisaties die de intentie hebben om socialer te ondernemen kunnen een Aspirant-status behalen om aantoonbaar te starten met socialer ondernemen. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Hoe sociaal is uw onderneming?

Wilt u ook in aanmerking komen voor het PSO-certificaat en -keurmerk? Op www.mijnpso.nl inventariseert u vrijblijvend waar u staat op de PSO-Prestatieladder. Afhankelijk van de uitkomst vraagt u een Aspirant-status of Trede-certificaat aan. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

Deel dit bericht:  
7 march 2019