Max Tak Boom & Tuinverzorging "harkt" PSO Trede 3 binnen

Max Tak Boom & Tuinverzorging "harkt" PSO Trede 3 binnen

Het groenvoorzieningsbedrijf Max Tak Boom & Tuinverzorging heeft onlangs het PSO-certificaat voor Trede 3 mogen ontvangen. De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een wetenschappelijk onderbouwd meetinstrument én keurmerk van TNO, dat de mate van inclusief werkgeverschap meet en zichtbaar maakt. Om het PSO Trede 3 certificaat te behalen, heeft Max Tak aangetoond dat zij koploper zijn op het gebied van werkgelegenheid bieden aan mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Bij het bedrijf dat gevestigd is in Apeldoorn, zijn er gemiddeld meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam dan bij organisaties in dezelfde grootteklasse.

Max Tak, directeur van het bedrijf, geeft een reactie op de behaalde certificering: ''Wij zijn er trots op dat Max Tak Boom & Tuinverzorging Trede 3 heeft behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Wij vinden het belangrijk dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen meedraaien in onze organisatie. Wij blijven mogelijkheden zien binnen onze organisatie en begeleiden deze doelgroep op deskundige wijze en vol passie zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot volwaardige vakkrachten. Samen maken we de toekomst.''

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Waar staat uw organisatie op de PSO-Prestatieladder?

Wilt u ook in aanmerking komen voor het PSO-certificaat en -keurmerk? Op www.mijnpso.nl inventariseert u vrijblijvend waar u staat op de PSO-Prestatieladder. Afhankelijk van de uitkomst vraagt u een Aspirant-status of Trede-certificaat aan. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

Deel dit bericht:  
11 march 2019