RUFO schoonmaakdiensten maakt sociale ambities waar met Trede 3 op de PSO-prestatieladder

RUFO schoonmaakdiensten maakt sociale ambities waar met Trede 3 op de PSO-prestatieladder

RUFO schoonmaakdiensten B.V. heeft zich onlangs bij de selecte groep organisaties geschaard die een Trede 3 certificaat van het PSO-keurmerk in bezit hebben. Trede 3 is het hoogste niveau van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO), en betekent dat zij koploper zijn als het gaat om werkgelegenheid bieden aan mensen met een kwetsbare arbeidspositie, in vergelijking met organisaties van een soortgelijke grootte. Uit een onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling is gebleken dat zij zichzelf ook tot die categorie mogen rekenen. 

Algemeen directeur Sidney Fortman, reageert trots op het behalen van het keurmerk: ''Met het behalen van Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen betekent dit een onafhankelijke erkenning voor alles wat we binnen onze organisatie doen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen en dit ook in de toekomst richting opdrachtgevers te stimuleren. Deze PSO certificering is een bewijs dat ons bedrijf een bijdrage wil leveren aan de maatschappij. Wij bieden mensen niet alleen kans op werk en ontwikkeling, maar zoeken ook steeds meer de samenwerking met ketenpartners, onderaannemers en leveranciers die al aantoonbaar socialer ondernemen.''

Over RUFO clean

RUFO clean, heeft haar sporen verdiend binnen de schoonmaakbranche en zijn reeds meer dan 25 jaar gespecialiseerd in regulier schoonmaakonderhoud voor kantoren, zorginstellingen en overige instanties, zoals het specialistisch reinigen van trappenhuizen. Het andere bedrijf RUFO projecttoezicht richt zich vooral op het leveren van huismeesters aan wooncomplexen en winkelcentra.

Over de PSO

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. TNO en PSO-Nederland hebben in nauwe samenwerking met de markt, de PSO volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen. Bekijk de PSO-animatie (PSO in twee minuten). 

Deel dit bericht:  
13 march 2019