Philips krijgt PSO-certificaat uitgereikt door Toon Gerbrands van PSV

Philips krijgt PSO-certificaat uitgereikt door Toon Gerbrands van PSV

Koninklijke Philips N.V. behaalde onlangs ‘Trede 2’ op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO. Om dit moment feestelijk te vieren, reikte algemeen directeur van PSV Toon Gerbrands (links) het certificaat uit aan Frank Visser (rechts midden) en Stefanie van der Ven (links midden) van het Philips Werkgelegenheidsplan (WGP). Ook PSO-bestuurder Yuri Starrenburg (rechts) was hierbij aanwezig om te vertellen over het keurmerk voor sociale ondernemers.

De PSO maakt meet- en zichtbaar welke organisaties zich bovengemiddeld inzetten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam aan het werk te krijgen en te houden. Trede 2 geeft aan dat Philips daarin ruim bovengemiddeld presteert.

Het sociale DNA van Philips

Frank Visser: “Dit keurmerk is een mooie erkenning voor de bijdrage van het Philips Werkgelegenheidsplan aan de maatschappij. Al meer dan 13.000 werkzoekenden kregen hierdoor al een kans op de arbeidsmarkt. Dit past bij het sociale DNA van Philips. Dagelijks doen meer dan honderd WGP’ers betaalde werkervaring op, in heel Nederland, op alle niveaus en op al onze locaties. ” Het WGP bestaat binnen Philips al sinds 1983 en is opgenomen in de CAO. Doelgroepen die via het WGP aan het werk komen zijn onder andere; langdurig werkzoekenden, arbeidsgehandicapten en statushouders. Gemiddeld stroomt 70-75% uit naar een reguliere baan.

Vanwege de warme relatie tussen Philips en PSV en omdat de voetbalclub uit Eindhoven Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ook hoog in het vaandel heeft staan, was algemeen directeur Toon Gerbrands aanwezig om het PSO-keurmerk uit te reiken.

Waar staat uw organisatie op de PSO-Prestatieladder?

Wilt u ook in aanmerking komen voor het PSO-certificaat en -keurmerk? Op www.mijnpso.nl inventariseert u vrijblijvend waar u staat op de PSO-Prestatieladder. Afhankelijk van de uitkomst vraagt u een Aspirant-status of Trede-certificaat aan. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan ook onze interessante animatie op YouTube, die de PSO in twee minuten uitlegt.

Deel dit bericht:  
29 april 2019