DeltaCare en BrederdanbouW ontvangen gezamenlijk het Trede 3 en PSO 30+ certificaat

DeltaCare en BrederdanbouW ontvangen gezamenlijk het Trede 3 en PSO 30+ certificaat

Albert Kars van schoonmaakbedrijf DeltaCare en Hans Bosveld van bouwbedrijf BrederdanbouW ontvingen woensdag 5 juni van Laura Werger, voorzitter van Stichting GelreWerkt! het certificaat Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Beide organisaties hebben zich sinds kort gecertificeerd op de Trede 3 en beschikken nu beide over het prestigieuze PSO 30+ certificaat.

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. De Trede 3 geeft aan dat beide organisaties koplopers zijn als het gaat om werkgelegenheid bieden aan mensen met en kwetsbare arbeidspositie. Als extra uitlezing van de Trede 3, maakt het 30+ certificaat aantoonbaar dat minimaal 30% van het personeelsbestand uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt bestaat.

De PSO-adviseurs van GelreWerkt

Stichting GelreWerkt! adviseert bedrijven bij het proces om in aanmerking te komen voor het PSO keurmerk. Laura Werger, voorzitter Stichting GelreWerkt!: "Het zijn twee mooie bedrijven die laten zien dat zij een sociale werkgever zijn. Het is mooi en belangrijk dat GelreWerkt! bedrijven kan helpen bij hun PSO-certificering.''

Het PSO-certificaat helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

''Het mes snijdt aan twee kanten. Met het PSO-certificaat wordt een bedrijf herkenbaar als sociale ondernemer en het vergroot bijvoorbeeld ook de kansen bij gunningen. Tegelijkertijd helpen deze bedrijven mensen aan het werk die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt."

BrederdanbouW

BrederdanbouW is een erkend leerwerkbedrijf en ondersteunt twee Zutphense inwoners met werk. Het gaat om een medewerker in de boekhouding en een leerling. .

DeltaCare

DeltaCare is gevestigd in Brummen en ontstaan vanuit SW bedrijf Delta. DeltaCare voert onder meer schoonmaakwerkzaamheden uit bij GelreWerkt!, de gemeente Zutphen, de brandweerkazerne en de gymzalen. Bij het bedrijf werken 30 medewerkers vanuit de Wet Sociale Werkvoorziening en 8 medewerker vanuit de Participatiewet. Alle 38 medewerkers komen uit Zutphen.

Documentatie PSO 30+ certificaat en artikel 2.82 Aanbestedingswet

Cedris heeft een stappenplan ontwikkeld voor de toepassing van artikel 2.82 Aw met PSO 30+ voor publieke diensten zoals gemeenten. Dit stappenplan biedt inkopers een handreiking om voorbehouden opdrachten toe te passen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan ook onze interessante animatie op YouTube, die de PSO in twee minuten uitlegt, of inventariseer gratis en vrijblijvend op www.mijnpso.nl waar uw organisatie staat op de PSO-prestatieladder.

Deel dit bericht:  
11 june 2019