PSO-Nederland feliciteert Sterker!BV met het behalen van het PSO Trede 3 certificaat

PSO-Nederland feliciteert Sterker!BV met het behalen van het PSO Trede 3 certificaat

Sterker!BV heeft voor een nieuwe termijn van twee jaar erkenning gekregen voor de status van Trede 3 op de PSO-Prestatieladder. Het motto van Sterker!BV luidt daarom ook: ‘Sterker werkt aan een arbeidsmarkt waar iedereen welkom is’. De onderneming biedt al ruim 20 jaar diensten aan op het gebied van personeelsontwikkeling en mobiliteit.

Sterker!BV: PSO als krachtig instrument

De PSO is een landelijk meetinstrument én keurmerk dat de mate van socialer ondernemen objectief zichtbaar maakt. Sterker!BV ziet het potentieel van dit instrument: ‘Wij geloven dat dit keurmerk voor grote en kleinere ondernemingen een krachtig hulpmiddel is in het realiseren van een arbeidsmarkt waar iedereen welkom is, omdat alle partijen er voordeel aan hebben.’

De PSO-prestatieladder

Met een erkenning toont u aan dat u meer dan gemiddeld bijdraagt aan werkgelegenheid voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt, of op weg bent naar dit doel. Dat u zorgt voor passend werk, integratie binnen de organisatie, goede begeleiding en aandacht voor het functioneren en de ontwikkeling van deze medewerkers. De PSO is opgezet als een prestatieladder met 4 niveaus: een aspirant status en trede 1,2 en 3. Hoe hoger de trede hoe groter de bijdrage en daarmee ook de gunningsfactor bij opdrachten en aanbestedingen.

Aantoonbaar socialer inkopen

De PSO is expliciet gericht op arbeidsparticipatie: het bieden én vergroten van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Aantoonbaar en meetbaar socialer inkopen draagt hier ook aan bij. Door in te kopen bij andere PSO-gecertificeerde organisaties of Sociale Werkplaats (SW)-bedrijven groeit ook uw organisatie op de PSO-Prestatieladder!

Het PSO keurmerk uitgelegd in twee minuten!

In onze Explanimation leggen wij in twee minuten uit wat de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) voor uw organisatie kan betekenen.

Deel dit bericht:  
30 july 2019