Hoeksema-Posthumus Beheer B.V. nog steeds koploper op het gebied van sociaal ondernemen

Hoeksema-Posthumus Beheer B.V. nog steeds koploper op het gebied van sociaal ondernemen

Hoeksema-Posthumus Beheer B.V. heeft opnieuw het Trede 3 niveau op de PSO-prestatieladder bereikt, en heeft daarnaast ook het PSO 30+ certificaat weer in ontvangst mogen nemen. De organisatie is ontzettend trots op het behalen van dit mooie resultaat. Met deze certificaten laat de organisatie zien dat het tot de 10% best presterende bedrijven behoort in Nederland op het gebied van socialer ondernemen.

Jan Posthumus vertelt over de organisatie: "Wij hebben ruim 25 jaar ervaring in afvalverwerking en sinds 1998 werken er al jongeren met een arbeidsbeperking bij ons bedrijf. Onze medewerkers weten niet beter dan dat het zo gaat."

Belang van sociaal ondernemen

Binnen het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hechten steeds meer organisaties en overheden belang aan het creëren van (meer) werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit onderdeel binnen MVO wordt sociaal ondernemerschap of sociaal ondernemen genoemd.

Jan Posthumus over sociaal ondernemerschap: "De reden dat wij sociaal ondernemen is om de verbondenheid met inwoners uit de regio versterken. Door nauw samen te werken met de gemeente kunnen wij personen met een arbeidsbeperking aan werk helpen. Onze medewerkers vinden dit al de normaalste zaak van de wereld, maar wij zien nu ook dat dit zeer gewaardeerd wordt door onze relaties."

Wat is het PSO 30+ certificaat?

Het PSO 30+ certificaat maakt gebruik van de huidige methodiek van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO. PSO 30+ is een extra uitlezing en certificering voor PSO-Trede 3 organisaties. Het PSO 30+ certificaat sluit aan bij de nieuwe Aanbestedingswet die op 1 juli 2016 van kracht is geworden. De wet maakt het mogelijk voor publieke opdrachtgevers om opdrachten voor te behouden aan organisaties waarvan minimaal 30% van het personeel in dienst bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het PSO 30+ certificaat maakt voor opdrachtgevers zichtbaar welke organisaties aantoonbaar aan de 30% criteria voldoen.

Het PSO keurmerk uitgelegd in twee minuten!

In onze Explanimation leggen wij in twee minuten uit wat de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) voor uw organisatie kan betekenen.

Deel dit bericht:  
26 august 2019