Trede 3 voor Lanthopus: “Wij kijken op een andere manier naar mensen”

Trede 3 voor Lanthopus: “Wij kijken op een andere manier naar mensen”

Bij Lanthopus staat sociaal ondernemen hoog in het vaandel. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze nu een koploperstatus hebben op het gebied van sociaal inclusief ondernemen. De onderneming houdt zich actief bezig met het creëren van passende arbeidsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Potentieel

De organisatie maakt bewust gebruik van het inclusief ondernemerschap: “Wij geloven in wat mensen kunnen, en kijken naar hoe we de functie op maat kunnen maken op de persoon. Dat werkt beter dan mensen in een hokje te duwen wat niet past.” Geloven in het potentieel en capaciteiten van mensen is zeer belangrijk: “Wij zien namelijk een grote groep mensen met enorme capaciteiten die niet ingezet worden vanwege een zogenaamde afstand tot de arbeidsmarkt. Wij zien echter niet de afstand, wij kijken naar de capaciteiten. Naar onze mening is dat niet alleen het maatschappelijk wenselijke, maar ook goed ondernemerschap.”

Baten groter dan de kosten

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn niet 'zielig', het zijn mensen met capaciteiten die hard nodig zijn, aldus de organisatie. Het is van groot belang te kunnen inzien hoe mensen ingezet kunnen worden. Lanthopus richt zich daar sterk op: “Wij gebruiken daarvoor dezelfde technieken die we toepassen bij de beoordeling omtrent samenwerking tussen mensen. Juist doordat wij in staat zijn om die analyse te doen, weten we ook op welke manier we iedereen – dus de mensen met én zonder arbeidsbeperking - kunnen inzetten. Dat levert een werksfeer op die wellicht wel onze grootste asset is.”

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties hun leveranciers en opdrachtnemers om ook sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl.

Deel dit bericht:  
15 october 2019