Verheij behaalt opnieuw Trede 3 op de PSO Prestatieladder

Verheij behaalt opnieuw Trede 3 op de PSO Prestatieladder

Onlangs heeft Verheij Groenvoorzieningen B.V. opnieuw Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Verheij op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

'Een volwaardige plek op de werkvloer'

Het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) maakt zichtbaar dat Verheij niet alleen in haar werk mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie ondersteunt, maar hen ook in de eigen bedrijfsvoering een plek biedt. Algemeen directeur Dick Verheij: "Wij vinden sociaal ondernemen heel erg belangrijk: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen bij ons een volwaardige plek op de werkvloer."  De PSO is een (h)erkenning voor organisaties die socialer dan gemiddeld ondernemen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan naar de explanimation die de PSO in twee minuten uitlegt!

Deel dit bericht:  
28 october 2019