CSU landelijk gecertificeerd voor Prestatieladder Socialer Ondernemen

CSU landelijk gecertificeerd voor Prestatieladder Socialer Ondernemen

Op maandag 16 november heeft schoonmaakbedrijf CSU het certificaat voor de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) in ontvangst genomen. Het keurmerk wordt verleend aan bedrijven die zich inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Al veel langer is het schoonmaakbedrijf actief om deze groep werknemers meer kansen te geven.

 

De Prestatieladder Socialer Ondernemen wil het sociale gezicht van bedrijven en organisaties meer zichtbaar maken. Het meetinstrument is ontwikkeld door TNO, in nauwe samenwerking met werkgevers en SW-bedrijven. CSU kent al een paar jaar een heel actieve aanpak om kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt te ondersteunen. Het gaat dan met name om mensen die langdurig thuis zitten of onvoldoende gekwalificeerd zijn om in te stromen op de arbeidsmarkt. Marco Gramser, directeur P&O van CSU: ‘We zijn een bedrijf met een sociaal gezicht. Daarom vinden we dat deze mensen een eerlijke kans verdienen. Werken in de schoonmaak is bij uitstek geschikt voor hen omdat het werk laagdrempelig is. Ook zien we dat het thema steeds meer leeft bij opdrachtgevers en dat zij vragen om ondersteuning om zich te onderscheiden op het gebied van social return. Door onze ervaring kunnen wij voor hen hier van toegevoegde waarde zijn.

 

CSU is landelijk gecertificeerd voor trede 2, voor bedrijven met bovengemiddelde sociale prestaties. Ook voor opdrachtgevers kan het CSU-certificaat van nut zijn: de PSO-certificering is overdraagbaar in de keten.

Over CSU

CSU is vanuit 30 vestigingen landelijk actief in schoonmaak. De onderneming heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven, Rijswijk en Rotterdam. CSU biedt werk aan 12.000 mensen en behoort tot de top 3 van schoonmaakbedrijven in Nederland. CSU is een familiebedrijf, waarin ook het management participeert. Het bedrijf is gecertificeerd voor het OSB-Keurmerk en de CO2-prestatieladder. In 2014 won CSU de estafetteprijs Kroon op het Werk en werd door Great Place to Work voor de achtste maal bekroond tot een van de beste werkgevers van Nederland. Het bedrijf ontving het predikaat Best Managed Company 2014. In 2015 werd CSU voor het tweede jaar op rij ook gecertificeerd als 'Top Employer Nederland', won het de eerste Golden Service Innovatie Award CSU won in 2012 als eerste Nederlandse schoonmaakbedrijf de MVO-award en prolongeerde die titel met de winst van Golden Service MVO Award 2015.

 

Meer info op www.csu.nl

 

https://www.csu.nl

Deel dit bericht:  
16 november 2015