De Cedris Waarderingsprijs: op weg naar een inclusievere arbeidsmarkt

De Cedris Waarderingsprijs: op weg naar een inclusievere arbeidsmarkt

Dit jaar wordt voor de tweede keer de Cedris Waarderingsprijs georganiseerd. Ondernemingen en initiatieven die zich op een bijzondere manier inzetten voor een inclusievere arbeidsmarkt maken kans om deze prijs te winnen. De uitreiking wordt georganiseerd door Cedris, een landelijke vereniging die zich inzet voor een inclusievere arbeidsmarkt door middel van effectieve matching tussen werkgevers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De eerste Cedris Waarderingsprijs werd in 2018 uitgereikt aan AutiTalent, een initiatief dat mensen met autisme inzet bij opsporingsonderzoeken van de politie Den Haag om grote hoeveelheden camerabeelden te bekijken. Wegens succes organiseert Cedris twee jaar later een nieuwe editie. Ondernemingen kunnen zich inschrijven tot 15 november, en de prijs zal op 13 februari 2020 worden uitgereikt. PSO-Nederland ondersteunt de Cedris Waarderingsprijs en haar missie, en raadt PSO-organisaties sterk aan zich in te schrijven.

Hoe werkt het?

Deelnames zullen door een vakkundige jury op vier criteria beoordeeld worden:
1. De mate waarin het project een bijdrage levert aan de inclusiviteit op de arbeidsmarkt of in organisatie(s);
2. De mate van innovatie van het project en/of de aanpak;
3. Impact van het project en/of de aanpak op het verhogen van de arbeidsparticipatie van mensen met een vergrote afstand tot de arbeidsmarkt;
4. Overdraagbaarheid naar andere organisaties en/of regio’s.

Hoe doe ik mee?

Denkt u dat uw onderneming, project, of programma zich op een bijzondere manier inzet voor een inclusievere arbeidsmarkt? Via een inschrijfformulier van Cedris kunt u zich inschrijven voor deze prijs vóór 15 november.

Wat kan ik winnen?

Naast de eer die behaald wordt uit het winnen van de Cedris Waarderingsprijs, zal de winnaar €2.500 ontvangen ter ondersteuning van hun initiatief. Daarnaast zal vanuit Cedris actief publieke aandacht gevraagd worden voor het winnende initiatief.

Deel dit bericht:  
7 november 2019