Opnieuw het PSO Trede 3-certificaat voor Gemeente Eindhoven

Opnieuw het PSO Trede 3-certificaat voor Gemeente Eindhoven

De Gemeente Eindhoven heeft opnieuw Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument- en keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. Uit een onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat de Gemeente Eindhoven kwalitatief goed werk biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en kwalitatief goede manier aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om socialer te ondernemen, door er bewust voor te kiezen om producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties socialer ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de werking van de PSO? Kijk dan naar onze infomercial, die dit in twee minuten uitlegt! Wilt u weten hoe uw onderneming scoort op de PSO-Prestatieladder? Via uw persoonlijke account in MijnPSO kunt u dit vrijblijvend meten.

Deel dit bericht:  
13 november 2019