Post- en koeriersbedrijf Cycloon behaalt Trede 3 & 30+ erkenning op PSO-Prestatieladder

Post- en koeriersbedrijf Cycloon behaalt Trede 3 & 30+ erkenning op PSO-Prestatieladder

Sinds 1 juli 2019 is Cycloon, de groene en sociale bezorgexpert, in het bezit van de hoogst haalbare PSO-certificering. Door het behalen van Trede 3 én de 30+-certificering toont de organisatie aan op het gebied van sociaal ondernemerschap tot de 10% best presterende bedrijven in Nederland te behoren. Het personeelsbestand bestaat daarnaast voor meer dan 30% uit mensen uit de PSO-doelgroep.

Samen de wereld mooier fietsen

Cycloon, met de hoofdvestiging in Zwolle, werd in 2002 opgericht door Eddy te Rietstap, die al sinds 1999 actief was als fietskoerier in Groningen. De organisatie kent inmiddels ruim 30 vestigingen en heeft meer dan 900 mensen in dienst, waardoor vooral het behalen van de 30+-certificering een noemenswaardige prestatie is.

‘Met de Cycloon-methodiek bezorgen we heel veel mensen met een (voormalige) arbeidsafstand een plezierige werkdag’, zegt Alice Engelen, coördinator Mens en Ontwikkeling. ‘En ondertussen maken we ook nog eens heel veel klanten blij.’

‘De ontwikkeling van onze mensen vinden wij heel belangrijk’, legt Engelen uit. ‘Daarom bieden wij collega’s zonder én met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek om – persoonlijk en in hun werk – te kunnen groeien. Onze missie: samen de wereld mooier fietsen!’

Door hun prestaties op het gebied van sociaal ondernemen is Cycloon nu in het bezit van de hoogst haalbare PSO-certificering. De onafhankelijke audit is uitgevoerd door DEKRA, en het certificaat zal voor een periode van twee jaar geldig zijn.

Over de PSO

De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument en keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2, en Trede 3. Via deze benadering kunnen organisaties doorgroeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving. PSO-certificaten zijn twee jaar geldig.

De PSO Trede 3 | 30+ certificering

Trede 3 | 30+ is de hoogst haalbare erkenning op de PSO-Prestatieladder. Met deze certificering toont Cycloon niet alleen aan tot de 10% best presterende bedrijven te behoren, maar ook dat minimaal 30% van hun personeelsbestand bestaat uit mensen uit de PSO-doelgroep, conform artikel 2.82 van de herziene Aanbestedingswet.


Weten hoe u scoort op de PSO-Prestatieladder? Via uw persoonlijke account op MijnPSO kunt u dit vrijblijvend meten.

Deel dit bericht:  
19 november 2019