Van Gerwen behaalt PSO-Trede 3: 'Mensen weer activeren en motiveren, daar gaan we voor!'

Van Gerwen behaalt PSO-Trede 3: 'Mensen weer activeren en motiveren, daar gaan we voor!'

Van Gerwen Reiniging heeft sinds 1 september het certificaat voor Trede 3 op de PSO-Prestatieladder in haar bezit. De organisatie toont met haar certificering aan zich actief sterk te maken voor het creëren van een inclusievere arbeidsmarkt. Als gevolg van de inspanningen van Van Gerwen op het gebied van sociaal ondernemerschap behoort de organisatie tot de 10% best presterende bedrijven van Nederland.

Mensen een kans bieden

Van Gerwen is gevestigd in Eindhoven en voorziet in de schoonmaak en reiniging van zeer uiteenlopende projecten in haar omgeving. Eigenaar André van Gerwen heeft sociaal ondernemerschap hoog in het vaandel staan. ‘Mensen een kans bieden in de maatschappij zodat ze zowel privé als zakelijk een stabiel leven krijgen vinden wij heel belangrijk. Voor een langere tijd bij Van Gerwen, of bij een andere werkgever’, zegt Van Gerwen.

Van Gerwen besloot een PSO-Certificaat aan te vragen omdat dit zowel maatschappelijk als zakelijk wenselijk is. ‘De maatschappij en mijn opdrachtgevers vragen dit en ik zie de noodzaak er uiteraard ook van’, zegt Van Gerwen. ‘Zelf vind ik het niet meer dan normaal om mensen die moeilijk aan een baan komen te helpen en om te kijken waar hun kracht ligt.’ Bij het aanvragen van hun PSO-Certificering waren weinig interne aanpassingen noodzakelijk. ‘Het  bleek dat wij de zaken al goed geregeld hadden’, zegt Van Gerwen.

‘Mensen weer activeren en motiveren. Op een prettige wijze met ze samenwerken en er tevreden en zelfstandige medewerkers van maken die goed functioneren binnen de maatschappij. Daar gaat Van Gerwen Reiniging voor, daar ga ik voor!’, aldus Van Gerwen.

Trede 3 op de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Via deze benadering kunnen organisaties doorgroeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Met het behalen van de derde- en hoogste Trede op de PSO-Prestatieladder scoort Van Gerwen Reiniging bovengemiddeld hoog op het gebied van socialer ondernemen. Het certificaat van de organisatie zal twee jaar geldig zijn. Van Gerwen streeft ernaar om gedurende deze periode hun hoge positie op de PSO-Prestatieladder te behouden. ‘Het lijkt me uiteraard belangrijk om hier kritisch naar te blijven kijken en mee te gaan in de veranderende maatschappij en arbeidsmarkt’, zegt Van Gerwen.

Weten hoe u scoort op de PSO-Prestatieladder? Op MijnPSO kunt u dit vrijblijvend meten.

Deel dit bericht:  
19 november 2019