Donkergroen B.V. behaalt wederom Trede 3 op PSO-Prestatieladder

Donkergroen B.V. behaalt wederom Trede 3 op PSO-Prestatieladder

Op 1 april 2019 heeft Donkergroen B.V. wederom het certificaat voor Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) in ontvangst mogen nemen. Het groenvoorzieningsbedrijf, onderdeel van de Donker Groep, toont hiermee aan zich op een duurzame en succesvolle wijze sterk te maken voor het creëren van een inclusievere arbeidsmarkt.

Groen maakt gelukkig

Donkergroen is actief in de realisatie en het onderhoud van groene buitenruimte. Ook zijn ze experts op het gebied van onder andere duurzame onkruidbestrijding, ecologisch groenonderhoud, en de recycling van groenafval tot hoogwaardige compost. ‘Groen maakt gelukkig’ luidt hun motto, en dit blijk niet alleen voor klanten, maar ook voor personeel te gelden.

Met meer dan vijftienhonderd werknemers verspreid over veertien vestigingen heeft Donkergroen de hoogste Trede op de PSO-Prestatieladder weten te behalen. Hiervoor heeft het bedrijf aan de hand van een onafhankelijke audit aan moeten tonen zich via zowel een directe- als een indirecte bijdrage sterk te maken voor het creëren van een inclusievere arbeidsmarkt.

De onafhankelijke toetsing is uitgevoerd door certificerende instelling DEKRA. Het certificaat voor Donkergroen zal twee jaar geldig zijn.

Trede 3 op de PSO-Prestatieladder

Trede 3 is de hoogst haalbare Trede op de PSO-Prestatieladder. PSO-gecertificeerde organisaties bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen op werk en ontwikkeling binnen de eigen organisatie. Hierbij wordt ook gemeten of de inzet van deze mensen op een kwalitatief goede manier gebeurt. Het objectieve meetinstrument is wetenschappelijk onderbouwd en daarmee een toonaangevend keurmerk in Nederland. Door het behalen van de hoogste Trede op de PSO-ladder beschikt Donkergroen nu over een wetenschappelijk onderbouwd keurmerk dat hun inspanningen met betrekking tot sociaal ondernemerschap bevestigt en beloont.

Weten hoe uw organisatie scoort op de PSO? Op MijnPSO kunt u dit vrijblijvend meten.

Deel dit bericht:  
22 april 2019