De Krom B.V. behaalt PSO-Trede 3

De Krom B.V. behaalt PSO-Trede 3

Op 1 juni 2019 heeft De Krom, actief in de ondergrondse en bovengrondse infrastructuur, het certificaat voor Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) behaald. Met dit wetenschappelijk onderbouwde keurmerk toont de organisatie aan tot de koplopers te behoren op het gebied van sociaal ondernemen, nu uit een onafhankelijke toetsing blijkt dat ze aan meer personen uit de PSO-doelgroep werkgelegenheid biedt dan organisaties van dezelfde grootteklasse. Zo behoort De Krom tot de 10% best presterende bedrijven op dit gebied.

Socialer ondernemen

De Krom is een familiebedrijf gevestigd in Etten-Leur. Innovatie staat centraal in het bedrijf, en ook op de doorontwikkeling van personeel wordt niet bespaard. Door de aard van infrastructureel werk speelt de gezondheid en het welzijn van hun vakmensen een grote rol binnen De Krom.

Zo wordt het begrip van sociaal ondernemerschap door het bedrijf actief omarmd. De Krom is een erkend leerbedrijf, en toont met het behalen van Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) aan op een zeer succesvolle wijze ruimte te creëren voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo draagt ook De Krom actief bij aan een inclusievere arbeidsmarkt.

Trede 3 op de PSO-Prestatieladder

Trede 3 is de hoogst haalbare Trede op de PSO-Prestatieladder. PSO-gecertificeerde organisaties bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen op werk en ontwikkeling binnen de eigen organisatie. Hierbij wordt ook gemeten of de inzet van deze mensen op een kwalitatief goede manier gebeurt. Het objectieve meetinstrument is wetenschappelijk onderbouwd en daarmee een toonaangevend keurmerk in Nederland. Door het behalen van de hoogste Trede op de PSO-ladder beschikt Wihabo nu over een wetenschappelijk onderbouwd keurmerk dat hun inspanningen met betrekking tot sociaal ondernemerschap bevestigt en beloont. De onafhankelijke toetsing is uitgevoerd door TÜV Rheinland Nederland. Het certificaat voor De Krom zal voor de duur van twee jaar geldig zijn. 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de werking van de PSO? Kijk dan naar onze infomercial, die dit in twee minuten uitlegt! Weten hoe uw onderneming scoort op de PSO-Prestatieladder? Via uw persoonlijke account in MijnPSO kunt u dit vrijblijvend meten.

 

Deel dit bericht:  
26 june 2019