Wederom PSO-Trede 3 voor Aanneming en Wegenbouw Van Rosmalen B.V.

Wederom PSO-Trede 3 voor Aanneming en Wegenbouw Van Rosmalen B.V.

Het aannemings- en wegenbouwbedrijf Van Rosmalen B.V. uit het Brabantse Rosmalen heeft wederom het certificaat voor de derde en tevens hoogste Trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) behaald. Uit een onafhankelijke toetsing uitgevoerd door TÜV Rheinland Nederland is gebleken dat Van Rosmalen op een zowel kwalitatieve- als kwantitatieve wijze behoort tot de koplopers op het gebied van socialer ondernemen in Nederland.

Socialer ondernemen bij Van Rosmalen

Het fundament onder het familiebedrijf werd ruim zestig jaar geleden gelegd door Opa Piet, wie, met een kleine groep stratenmakers, aan de slag ging in de wegenbouw. Door de jaren heen is het bedrijf succesvol doorgegroeid tot een erkende naam in haar regio. Van Rosmalen, inmiddels onder leiding van broers Jan en Piet, maakt zich sterk voor het verbeteren van wegen binnen de gehele Brabantse provincie.

Van Rosmalen behaalde in begin 2018 al het certificaat voor PSO-Trede 3, en toont door haar hercertificering aan het concept van inclusief werkgeverschap actief te blijven omarmen.

Uit de nieuwe onafhankelijke toetsing is gebleken dat Van Rosmalen zich op een actieve en succesvolle manier blijft inzetten voor het creëren van een inclusievere arbeidsmarkt, mede door binnen de eigen organisatie werkplekken te creëren voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en kwalitatief goede manier aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om socialer te ondernemen, door er bewust voor te kiezen om producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Door het stimuleren van sociaal ondernemerschap groeien we zo samen naar en inclusievere samenleving toe.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de werking van de PSO? Kijk dan naar onze infomercial, die dit in twee minuten uitlegt! Wilt u weten hoe uw onderneming scoort op de PSO-Prestatieladder? Via uw persoonlijke account in MijnPSO kunt u dit vrijblijvend meten.

Deel dit bericht:  
28 november 2019