Goed-Werk B.V. behaalt derde en hoogste PSO-Trede

Goed-Werk B.V. behaalt derde en hoogste PSO-Trede

Op 1 september 2019 heeft Goed-Werk B.V. het certificaat voor de derde en tevens hoogste Trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) in ontvangst mogen nemen. Het klus- en onderhoudsbedrijf uit Tilburg, trots op haar ‘groot sociaal-maatschappelijk hart’, toont hiermee aan tot de koplopers te behoren op het gebied van inclusief- en sociaal werkgeverschap.

‘Een groot sociaal-maatschappelijk hart’

Goed-Werk, actief in het Brabantse Tilburg, biedt met trots diensten van A tot Z. Zo ontzorgt de onderneming haar opdrachtgevers van lasten variërend van boodschappen tot opruimen en van breekwerk tot aflak. ‘Vanuit een groot maatschappelijk besef blijven we zoeken naar mogelijkheden voor maatschappelijke participatie van onze deelnemers’, luidt de website van de onderneming. ‘Daarom werkt Goed werk volgens het meester- gezelprincipe: mensen die zich willen ontwikkelen naar een betere positie op de arbeidsmarkt worden meegenomen met vakmensen en verfijnen op die manier kennis en kunde.’

Uit een onafhankelijke toetsing is gebleken dat Goed-Werk zich op een actieve en succesvolle manier sterk maakt voor het creëren van een inclusievere arbeidsmarkt, mede door binnen de eigen organisatie werkplekken te creëren voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo behoort Goed-Werk tot de 10% best presterende bedrijven in haar grootteklasse op het gebied van sociaal ondernemerschap.

Trede 3 op de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Via deze benadering kunnen organisaties doorgroeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving. Dit wordt gerealiseerd door middel van zowel directe- als indirecte bijdrages.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de werking van de PSO? Bekijk dan onze infomercial, die dit in twee minuten uitlegt! Wilt u weten hoe uw onderneming scoort op de PSO-Prestatieladder? Via uw persoonlijke account in MijnPSO kunt u dit vrijblijvend meten.

Deel dit bericht:  
28 november 2019