Wederom Trede 3 voor Braber Groenvoorziening B.V.

Wederom Trede 3 voor Braber Groenvoorziening B.V.

Groenvoorzieningsbedrijf Braber Groenvoorziening B.V. is wederom erkend in haar sociaal ondernemerschap met het certificaat voor Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Het bedrijf, waar meer dan 50 personen werkzaam zijn, heeft middels een onafhankelijke toetsing aangetoond bovengemiddeld veel werkgelegenheid te creëren voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Inclusief ondernemerschap erkend

Braber Groenvoorziening B.V. is al ruim 70 jaar actief in de moderne groenvoorziening, en verzorgt de aanleg- en het onderhoud van grootgroen en tuinen in Zuid-West Nederland. Deze projecten worden gecoördineerd vanuit de hoofdvestiging in het Zeeuwse Renesse.

Braber Groenvoorziening B.V. behaalde eerder in 2017 al het certificaat voor Trede 3 op de PSO-Prestatieladder, en toont met haar hercertificering aan sindsdien zeer consequent te zijn geweest in haar missie om inclusief werkgeverschap te realiseren.

De onafhankelijke audit is uitgevoerd door KIWA Nederland B.V., en het nieuwe certificaat voor Braber Groenvoorziening zal tot 2021 geldig zijn.

Hoe werkt de PSO-Prestatieladder?

De Prestatieladder Socialer Ondernemen kent vier niveaus: een Aspirant-status en drie Treden. Voor de certificering wordt via een onafhankelijke toetsing gemeten in hoeverre organisaties scoren ten opzichte van andere organisaties op het gebied van werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Ook de prestatie van leveranciers en samenwerkingspartners wordt inzichtelijk gemaakt. Om de derde en hoogste Trede te behalen heeft Braber Groenvoorziening aangetoond tot de koplopers te behoren in het bijdragen aan de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen. 

Uw organisatie en de PSO

Wilt u zich ook sterk maken voor een inclusievere arbeidsmarkt en deel uitmaken van de ketenstimulering die middels de indirecte sociale bijdrage door PSO-organisaties wordt gerealiseerd? Op MijnPSO kunt u gratis en vrijblijvend meten hoe uw organisatie scoort op de PSO-Prestatieladder, en indien gewenst een aanvraag maken!

Deel dit bericht:  
5 december 2019