Wihabo, QRS Healthcare, en Ploegam vieren samen PSO-certificering

Wihabo, QRS Healthcare, en Ploegam vieren samen PSO-certificering

Tijdens een feestelijke viering reikte wethouder Kees van Geffen van de gemeente Oss afgelopen dinsdag certificaten uit aan drie recentelijk gecertificeerde PSO-organisaties. Grafisch dienstverlener Wihabo, groothandel QRS Healthcare en nijverheidsbedrijf Ploegam, alle drie actief in de regio Oss en omstreken, vierden samen hun prestaties op het gebied van sociaal ondernemerschap tijdens en rondetafelsessie van de Kracht van New Business Oss.

Samen naar een inclusievere samenleving

Vertegenwoordigers van Wihabo, QRS Healthcare, en Ploegam gingen tijdens de sessie in gesprek met wethouder Van Geffen, IBN-coordinator Guus Weitzel, en PSO-bestuurder Yuri Starrenburg. Het gesprek, met sociaal ondernemerschap als hoofdonderwerp, werd gefaciliteerd door de organisatie De Kracht van New Business Oss.

De Kracht van New Business Oss heeft als doel om de werkgelegenheid in de omgeving van Oss een nieuwe boost te geven. Ondernemingen in de regio worden daarom ondersteund bij het ophalen en uitwerken van nieuwe ‘business cases’. De organisatie maakt zich sterk om ondernemingen binnen haar netwerk te verbinden.

Na het gesprek werd een mooie taart aangesneden om de prestaties van de betrokken organisaties op een gepaste manier te vieren.
                                                        


Drie uiteenlopende PSO-organisaties, één doel

De lijst van PSO-gecertificeerde organisaties blijft groeien, en kent een grote diversiteit aan ondernemingen. Zo zijn Wihabo, QRS Healthcare en Ploegam actief in zeer uiteenlopende branches, maar hebben zij een belangrijk oogmerk gemeen: ze zetten zich in voor het creëren van een socialere arbeidsmarkt.

Via de PSO-certificering dragen deze organisaties aantoonbaar bij aan een samenleving waarin iedereen de kans krijgt om mee te doen. Door deel te nemen aan de  PSO worden organisaties om hen heen ook gestimuleerd om socialer te ondernemen op het gebied van de arbeidsparticipatie van personen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Meer informatie?

Meer weten over de PSO? Kijk dan naar onze infomercial, die de werking van de PSO in twee minuten uitlegt! Benieuwd hoe uw organisatie scoort op de PSO-Prestatieladder? Op MijnPSO kunt u dit gratis en vrijblijvend meten. 

Deel dit bericht:  
12 december 2019