Personal Payroll wordt 'Buddo' én behaalt PSO Trede 3

Personal Payroll wordt 'Buddo' én behaalt PSO Trede 3

Het HR-dienstverleningsbedrijf Buddo, voorheen bekend als Personal Payroll B.V., heeft de derde en hoogste Trede behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Afgelopen donderdag 12 december reikte wethouder economische zaken Jeroen Joon het certificaat uit op het PostNL sorteercentrum in het bijzijn van medewerkers, partners, en opdrachtgevers.

Sociaal ondernemerschap als kernwaarde

Het HR-dienstverleningsbedrijf Buddo, gevestigd in Apeldoorn, ontzorgt haar opdrachtgevers in verschillende personeelsgerelateerde diensten. Hierbij wordt binnen de kern van de bedrijfsvorming al rekening gehouden met sociaal ondernemerschap en het creëren van werkgelegenheid voor personen met een arbeidsmarktafstand. Met het behalen van de derde en hoogste PSO-Trede maakt Buddo dit objectief zichtbaar.

‘Sociaal werkgeverschap vinden wij heel belangrijk. Sterker nog: het is één van de waarden waarop wij onze organisatie hebben gegrondvest’, vertelt Arjan Hummel, commercieel directeur van moedercollectief IU Groep. ‘Het is onze doelstelling bij te dragen aan duurzame werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, kwalitatief en op een goede manier. Met gepaste trots nemen wij dit certificaat dan ook in ontvangst.’

Feestelijke viering bij PostNL

De sociaalmaatschappelijke prestatie van Buddo werd, evenals het officieel inluiden van haar nieuwe bedrijfsnaam, feestelijk gevierd bij het PostNL pakkettensorteercentrum in Apeldoorn. Een gepaste locatie, want ook PostNL zet zich in voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt door meer dan 500 werkplekken beschikbaar te stellen voor personen die vallen onder de participatiewet. Op regionaal niveau zijn er vanuit Personal Payroll meer dan 25 personen werkzaam bij PostNL Apeldoorn, in samenwerking met werkbedrijf Lucrato en het UWV.

‘Wij vinden het belangrijk om een werkomgeving te creëren waar een plek is voor iedereen’, vertelt Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten en Logistiek bij PostNL. ‘In bijna al onze sorteercentra worden in de ochtend pakketten gesorteerd door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij zijn er trots op dat ook hier in Apeldoorn een enthousiaste groep medewerkers aan het werk is mede door de samenwerking met en begeleiding van Personal Payroll. We feliciteren onze partner Personal Payroll (nu Buddo, red.) dan ook met het behalen van dit certificaat, een erkenning voor sociaal ondernemerschap.’

Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

De derde Trede is de hoogst haalbare op de PSO-Prestatieladder. Organisaties die beschikken over het Trede 3-Certificaat behoren tot de koplopers in het bieden van werkgelegenheid aan de PSO-doelgroep. Dit betekent dat ze aan meer personen uit de PSO-doelgroep werkgelegenheid bieden dan andere organisaties van dezelfde grootteklasse. Trede 3-gecertificeerde organisaties voldoen aan de kwalitatieve eisen met betrekking tot passend werk, integratie, functioneren, ontwikkeling, en begeleiding. Organisaties die de norm voor Trede 3 halen, presteren bovengemiddeld ten opzichte van van alle organisaties met minstens één medewerker uit de PSO-doelgroep in Nederland in dezelfde grootteklasse, en behoren tot de 10% best presterende bedrijven.  

Uw organisatie en de PSO

Weten hoe uw organisatie scoort op de PSO-Prestatieladder? Via uw persoonlijke account op MijnPSO kunt u dit gratis en vrijblijvend meten. 

 

 

Deel dit bericht:  
17 december 2019