Wederom Trede 3 én 30+ voor Stichting U-Stal

Wederom Trede 3 én 30+ voor Stichting U-Stal

Onlangs heeft de Utrechtse Stichting U-Stal wederom het certificaat voor Trede 3 én 30+ op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) in ontvangst mogen nemen. Het bedrijf met meer dan 150 werknemers in dienst heeft hiervoor aan kunnen tonen op een duurzame wijze werkgelegenheid te bieden aan personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Via een onafhankelijke toetsing, uitgevoerd door de certificerende instelling DEKRA, is gebleken dat U-Stal aan alle eisen voor de hoogst haalbare PSO-erkenning voldoet.

Inclusief ondernemen bij U-Stal

Bij de (brom)fietsenstallingen van U-stal, verspreid over de regio Midden Nederland, kunnen klanten veilig hun fietsen stallen. Meer dan 150 medewerkers helpen dagelijks duizenden klanten van de stallingen, in opdracht van de Nationale Spoorwegen (NS) en de gemeenten Utrecht, Houten, en Utrechtse Heuvelrug.

U-stal zet zich in om werkgelegenheid te bieden aan personen die anders moeite hebben met het vinden van passend werk, bijvoorbeeld personen met een bijstands- of Wajong-uitkering. Ook voormalig daklozen of cliënten van de GGZ kunnen bij U-Stal een kans krijgen om weer een plek te vinden op de arbeidsmarkt.

‘Het is belangrijk dat werknemers zich ontwikkelen in hun functie’, vindt Stichting U-Stal. ‘Wij verwachten daarom van werknemers dat ze deelnemen aan cursussen en opleidingen die hen worden aangeboden, zoals lessen Nederlandse taal, arbeidsmarktkwalificatie Assistent (AKA), bedrijfshulpverlening (BHV), rijlessen of heftruckbesturing.’

Trede 3 | 30+ op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument en keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2, en Trede 3. Via deze benadering kunnen organisaties doorgroeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Trede 3 | 30+ is de hoogst haalbare erkenning op de PSO-Prestatieladder. Met deze certificering  behoort U-Stal niet alleen tot de 10% best presterende bedrijven, maar toont ze ook aan dat minimaal 30% van haar personeelsbestand bestaat uit personen uit de PSO-doelgroep, conform artikel 2.82 van de herziene Aanbestedingswet.

Weten hoe u scoort op de PSO-Prestatieladder? Via uw persoonlijke account op MijnPSO kunt u dit vrijblijvend meten.

Foto: UW

Deel dit bericht:  
7 january 2020