HANOS Eindhoven opnieuw gecertificeerd op hoogste PSO-trede

HANOS Eindhoven opnieuw gecertificeerd op hoogste PSO-trede

De Eindhovense vestiging van horecagroothandel HANOS heeft voor een nieuwe periode van twee jaar het certificaat voor PSO-trede 3 ontvangen. Hiermee toont het bedrijf aan tot de landelijke koplopers te behoren in het bieden van werkgelegenheid aan personen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Sociaal werkgever

HANOS Eindhoven is één van achttien vestigingen van de in 1975 opgerichte, landelijk bekende groothandel. De vestiging in Eindhoven opende in 2008 haar deuren en biedt vandaag de dag werk aan ruim 150 personen.

Naast het bieden van een totaalassortiment voor de horeca verzorgt HANOS Eindhoven ook interessante workshops en masterclasses voor haar klanten.

Uit een onafhankelijke toetsing, uitgevoerd door certificerende instelling DEKRA, is gebleken dat HANOS Eindhoven aan de kwalitatieve- en kwantitatieve eisen voor de derde en tevens hoogste PSO-trede voldoet. Het nieuwe certificaat voor HANOS zal wederom twee jaar geldig zijn.

Over de Prestatieladder Socialer Ondernemen

De PSO is een door TNO ontwikkeld, wetenschappelijk onderbouwd keurmerk dat sociaal ondernemerschap op bedrijfsniveau inzichtelijk maak. De PSO richt zich op een doelgroep met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, die voorafgaand aan indiensttreding onder regelingen zoals de Participatiewet, Wajong, of WSW vielen.

PSO-gecertificeerde organisaties hebben via een onafhankelijke toetsing aan kunnen tonen aan de kwalitatieve- en kwantitatieve eisen van de PSO te voldoen. Zo is de PSO zowel een meetinstrument als kwaliteitskeurmerk.

De PSO-Prestatieladder kent vier niveaus (Aspirant-status en Trede 1 tot en met 3), en stimuleert PSO-gecertificeerde organisaties via deze trede-benadering zich te blijven ontwikkelen door groei op de prestatieladder mogelijk te maken.

 Weten hoe uw organisatie scoort op de PSO-Prestatieladder? Via uw persoonlijke account op MijnPSO kunt u dit gratis en vrijblijvend meten!

Deel dit bericht:  
29 january 2020