Nieuwe Start Woonzorg B.V. verlengt certificaat voor PSO-trede 3

Nieuwe Start Woonzorg B.V. verlengt certificaat voor PSO-trede 3

Het Eindhovense Nieuwe Start Woonzorg B.V. heeft een nieuw certificaat ontvangen voor de derde en tevens hoogste trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). De organisatie, die hulp en begeleiding biedt aan jongeren met gedrags- en/of psychische problematiek, behoort hiermee tot de koplopers van socialere ondernemers in Nederland.

Ieder mens uniek

Nieuwe Start Woonzorg biedt begeleid wonen en ambulante begeleiding aan personen die door gedrags-, psychische-, of lichtverstandelijke beperking-problematiek ondersteuning nodig hebben in hun dagelijks leven. De organisatie is actief in de omgeving Eindhoven en Westerhoven.

In de visie van Nieuwe Start Woonzorg staan de wensen en mogelijkheden van haar cliënten centraal: ieder mens is uniek en verdient individuele aandacht om de kwaliteit van leven te verbeteren.

‘Deze visie willen wij niet alleen uitdragen als zorgverlener naar onze cliënten, maar ook naar onze werknemers en de maatschappij’, vertelt directrice Emeliet Dolstra. ‘Als organisatie willen wij ons steentje bijdragen om meer werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.’

‘Nieuwe Start Woonzorg gaf mij de kans om weer aan het werk te kunnen’, vertelt medewerker Theo Bekx. ‘Ik werk hier nu twee jaar en ga fluitend naar het werk. Heerlijk is het om deel uit te maken van een gedreven en gepassioneerd team dat het geluk van hun cliënten in hoog vaandel hebben staan.’

Sociaal ondernemen in beeld

Door het behalen en tevens verlengen van het certificaat voor PSO-trede 3 maakt Nieuwe Start Woonzorg zichtbaar deze visie op een actieve en bovendien kwalitatief goede wijze te tewerkstellen.

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door binnen de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om socialer te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd.

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, trede 1, trede 2, en trede 3. Met het behalen van de derde- en hoogste trede op de PSO-Prestatieladder prestert Nieuwe Start Woonzorg ruim bovengemiddeld hoog op het gebied van socialer ondernemen, volgens de PSO-normen. Het hernieuwde certificaat zal voor een nieuwe periode van twee jaar geldig zijn.

Benieuwd hoe uw organisatie scoort op de PSO-Prestatieladder? Op MijnPSO kunt u dit gratis en vrijblijvend meten.

Deel dit bericht:  
12 march 2020