Gemeenten die de PSO accepteren bij Social return

PSO-Nederland heeft een overzicht gemaakt van publieke opdrachtgevers waarvanvan wie bekend is dat zij werken met de PSO of PSO 30+ bij het uitbesteden van overheidsopdrachten. Dit overzicht is gebaseerd op gepubliceerde (beleids)documenten.

Overzicht van gemeenten die werken met de PSO

Het overzicht bestaat op het meetmoment (januari 2020) uit 230 van de totaal 355 gemeenten die werken met de PSO of PSO 30+ bij het uitbesteden van overheidsopdrachten. Het overzicht is ingedeeld per werkpleingebied. Publieke opdrachtgevers zijn niet verplicht om aan PSO-Nederland door te geven of zij de PSO toepassen of accepteren bij het verlenen van opdrachten. Hierdoor is de lijst met publieke opdrachtgevers in werkelijkheid groter. Komt een opdrachtgever niet in het overzicht voor? Vraag het dan na bij die opdrachtgever of bij PSO-Nederland. Lees hier meer over de toepassingsmogelijkheden van de PSO door publieke opdrachtgevers, zoals gemeenten

 

Noord-Holland (Noord)
Binnen Werkplein Noord-Holland zijn de volgende gemeenten vertegenwoordigd die met de PSO werken: Alkmaar, Bergen NH, Castricum, Den Helder, Drechterland, Enkhuizen, Heerhugowaard, Heiloo, Hollands Kroon, Hoorn, Koggenland, Langedijk, Medemblik, Opmeer, Schagen, Stede Broec, Texel, Uitgeest.

Zaanstad (Noord-Holland)

Binnen Werkplein Zaanstad zijn de volgende gemeenten vertegenwoordigd die met de PSO werken: Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland, Zaanstad.

Food Valley (Gelderland)

Binnen Werkplein Ede zijn de volgende gemeenten vertegenwoordigd die met de PSO werken: Barneveld, Ede, Renkum, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal, Wageningen.

Groot Amsterdam (Noord-Holland)

Binnen Werkplein Amsterdam zijn de volgende gemeenten vertegenwoordigd die met de PSO werken: Aalsmeer Amstelveen, Amsterdam, De Ronde Venen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel, Uithoorn.

Haaglanden (Zuid Holland)
Binnen Werkplein 's-Gravenhage zijn de volgende gemeenten vertegenwoordigd die met de PSO werken: 's-Gravenhage (Den Haag), Delft, Midden-Delfland, Rijswijk, Westland.

Helmond-De Peel (Noord-Brabant)

Binnen Werkplein Helmond zijn de volgende gemeenten vertegenwoordigd die met de PSO werken: Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek, Someren.

Holland-Rijnland (Zuid Holland)

Binnen Werkplein Leiden zijn de volgende gemeenten vertegenwoordigd die met de PSO werken: Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Leiden, Leiderdorp, Nieuwkoop, Oegstgeest en Zoeterwoude. Per maart 2021: Noordwijk, Lisse, Katwijk, Teylingen en Hillegom.

IJsselvechtstreek (Overijssel) 
Binnen Werkplein Zwolle zijn de volgende gemeenten vertegenwoordigd die met de PSO werken: Dalfsen, Hardenberg, Hattem, Heerde, Kampen, Meppel, Oldebroek, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld, Zwartewaterland, Zwolle.

Midden-Gelderland (Gelderland)
Binnen Werkplein Arnhem zijn de volgende gemeenten vertegenwoordigd die met de PSO werken: Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden, Rozendaal, Westervoort, Zevenaar, Venray.

Noordoost Brabant (Noord-Brabant)

Binnen werkplein 's Hertogenbosch zijn de volgende gemeenten vertegenwoordigd die met de PSO werken: 's-Hertogenbosch, Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Uden, Vught.

Rijk van Nijmegen (Gelderland)

Werkplein Nijmegen Inclusief de gemeenten: Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen, Wijchen.

Stedendriehoek en Noordwest Veluwe  (Overijssel)

Binnen Werkplein Apeldoorn zijn de volgende gemeenten vertegenwoordigd die met de PSO werken: Apeldoorn, Brummen, Deventer, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Lochem, Nunspeet, Olst-Wijhe, Putten, Voorst, Zeewolde, Zutphen.

Twente (Overijssel)

Binnen Werkplein Enschede zijn de volgende gemeenten vertegenwoordigd die met de PSO werken: Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo (O), Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen, Holten, Tubbergen, Twenterand, Wierden.

West-Brabant (Noord-Brabant)
Binnen Werkplein Breda zijn de volgende gemeenten vertegenwoordigd die met de PSO werken: Altena, Breda, Drimmelen, Etten, Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht, Zundert.

Rivierenland (Utrecht)
Binnen Werkplein Tiel zijn de volgende gemeenten vertegenwoordigd die met de PSO werken: Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe.

Midden-Brabant (Brabant)
Binnen Werkplein Tilburg zijn de volgende gemeenten vertegenwoordigd die met de PSO werken: Waalwijk.

Zuid-Kennemerland en IJmond (Noord-Holland)

Binnen Werkplein Haarlem zijn de volgende gemeenten vertegenwoordigd die met de PSO werken: Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Velsen, Zandvoort.

Zuidoost Brabant (Noord-Brabant)

Binnen Werkplein Eindhoven zijn de volgende gemeenten vertegenwoordigd die met de PSO werken: Bergeijk, Best, Bladel, Eersel, Eindhoven, Heeze-Leende, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Oirschot, Reusel-De Mierden, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre.

Rijnmond (Zuid-Holland) 

Binnen Werkplein Rotterdam zijn de volgende gemeenten vertegenwoordigd die met de PSO werken: Albrandswaard, Barendrecht, Brielle, Capelle aan den IJssel, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Hoeksche Waard, Krimpen aan den IJssel, Maassluis, Nissewaard, Ridderkerk, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Westvoorne, Zuidplas. Voor beleid klik hier.

Achterhoek (Gelderland)
Binnen Werkplein Doetinchem zijn de volgende gemeenten vertegenwoordigd die met de PSO werken: Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk.

Amersfoort (Utrecht)
Binnen Werkplein Amersfoort zijn de volgende gemeenten vertegenwoordigd die met de PSO werken: Soest.

Overzicht van overige (semi)publieke organisaties

Hier vindt u een  opsomming van overige (semi)publieke organisaties die met de PSO werken. Komt een opdrachtgever niet in het overzicht voor? Vraag het dan na bij die opdrachtgever of bij PSO-Nederland.

  • Provincies en waterschappen die werken met de PSO werken. Van de Provincies Gelderland, Overijssel, Noord-Holland, Utrecht, Noord Brabant en waterschapen De Dommel, Brabantse Delta, Drents Overijsselse Delta en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is wel bekend dat zij (actief) werken met de PSO;
  • Gemeenten die de PSO erkennen binnen aanbestedingen zonder dat hier (een herzien inkoop)beleid aan ten grondslag ligt;
  • Diverse Rijksdiensten;
  • Diverse gemeenschappelijke regelingen en woningbouwverenigingen (corporaties);
  • Er zijn steeds meer aanbestedingsplichtige (PSO-gecertificeerde) organisaties zoals energiebedrijven woningbouwverenigingen die de PSO toepassen of accepteren.

Direct naar: