Overzicht gecertificeerde PSO adviseurs

Anneke ScheurinkExtend BV

Anneke Scheurink

Afgestudeerd HRM-specialist en Master Public Management met ruime ervaring in consultancy op het gebied van P&O, projectmanagement en leidinggeven aan specifieke doelgroepen.

Extend is expert in organisatieadvies op het gebied van MVO People. Hiermee leveren wij een belangrijke bijdrage aan het creëren van een inclusieve arbeidsmarkt, waarin duurzame werkgelegenheid ontstaat voor mensen met een arbeidsbeperking. Wij bereiden organisaties voor op de toekomst en tonen aan dat MVO People een buitengewone meerwaarde heeft voor de bedrijfsresultaten.

Onze ervaren en gecertificeerde PSO-adviseurs begeleiden uw organisatie graag bij uw traject richting PSO-certificering. Wij bieden maatwerk trajecten aan, afgestemd op de behoefte van uw organisatie. Extend heeft een ruime ervaring in het kader van PSO. Van gemeenten, tot MKB-bedrijven tot grote landelijke organisaties. Op onze website vindt u enkele referenties van Extend.

Contact

Anneke Scheurink
Extend MVO | Plesmanweg 9
7602 PD | Almelo
anneke.scheurink@extendmvo.nl
www.extendmvo.nl
06 520 029 56
0546 87 5700

Mark van de Lockant IBN

Mark van de Lockant

Als PSO-adviseur ben ik werkzaam bij IBN Arbeidsintegratie in de regio Noordoost-Brabant met Oss als standplaats. Inmiddels heb ik ruim tien jaar ervaring in het re-integreren van verschillende (doel)groepen richting werk. Het geeft mij nog altijd veel energie om de juiste partijen bij elkaar te brengen op de arbeidsmarkt. En zeker als er creatief gekeken wordt naar de mogelijkheden en de meerwaarde van kandidaten binnen organisaties. Daarbij ben ik vanuit mijn opleiding Personeelswetenschappen en opgedane werkervaring goed bekend met personeelsvraagstukken en de actuele wet- en regelgeving. Mijn aanpak is analytisch, pragmatisch, dienstverlenend en doelgericht. PSO is een keurmerk dat laat zien dat uw organisatie duurzaam werk en kansen biedt aan medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Contact

Mark van de Lockant
IBN | Postbus 660
5400 AR | Uden
mlockant@ibn.nl
0413 28 21 84
06 203 438 87

Bianca HofmeijerExtend BV

Bianca Hofmeijer

Afgestudeerd HRM-specialist en met ruime ervaring op het gebied van Personeel & Organisatie en leidinggeven. Gecertificeerd jobcreator.

Extend is expert in organisatieadvies op het gebied van MVO People. Hiermee leveren wij een belangrijke bijdrage aan het creëren van een inclusieve arbeidsmarkt, waarin duurzame werkgelegenheid ontstaat voor mensen met een arbeidsbeperking. Wij bereiden organisaties voor op de toekomst en tonen aan dat MVO People een buitengewone meerwaarde heeft voor de bedrijfsresultaten.

Onze ervaren en gecertificeerde PSO-adviseurs begeleiden uw organisatie graag bij uw traject richting PSO- certificering. Wij bieden maatwerk trajecten aan, afgestemd op de behoefte van uw organisatie. Extend heeft een ruime ervaring in het kader van PSO. Van gemeenten, tot MKB-bedrijven tot grote landelijke organisaties. Op onze website vindt u enkele referenties van Extend.

Contact

Bianca Hofmeijer
Extend BV | Plesmanweg 9
7602 PD | Almelo
bianca.hofmeijer@extendmvo.nl
www.extendmvo.nl
06 520 029 45
0546 87 5700

Ernst SalzmannIBN

Ernst Salzmann

Ik ben PSO-adviseur en werkzaam voor IBN in de regio Veghel-Uden (Noord-Brabant). Inmiddels al 12 jaar ervaring in het samenwerken en bemiddelen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Tevens accountmanager en PSO-adviseur. Ik probeer de zaken simpel en helder te houden en een pragmatische invulling te geven aan de social return en in het bijzonder PSO. Duurzaamheid in niet alleen materialen maar voornamelijk in de P van People, waarbij resultaat goed kan samen gaan met een sociaal gezicht in profit en non-profit sector. Als achtergrond heb ik een studie in arbeidsrecht & sociale zekerheid en jobcoach afgerond. Nog belangrijker is, dat ik u kan helpen, om inzichtelijk te maken hoe uw bedrijf zich verhoud tot de sociale ladder (prestatieniveau) van de PSO en wat u nodig heeft om uw doelstellingen te realiseren. Ik kijk ernaar uit om met u samen te werken om uw onderneming het sociaal gezicht te geven wat u verdient.

Contact

Ernst Salzmann, Accountmanager
IBN | Hockeyweg 5
5405 NC | Uden
esalzmann@ibn.nl
www.ibn.nl
06 183 087 00

Laura van VerseveldHetWerktNu (handelsnaam van IW4)

Laura van Verseveld

HetWerktNu ondersteunt en ontzorgt bedrijven in de arbeidsmarktregio FoodValley op het gebied van MVO, Participatiewet, de banenafspraak en SROI. Het dienstenpakket van HetWerktNu is tot stand gekomen in nauw overleg met een aantal prominente sociale werkgevers. Zij gaven aan waar zij behoefte aan hebben om mensen met een beperking werk te kunnen bieden binnen hun organisatie. Daarbij gaat het om informatie over de Participatiewet en de beschikbare faciliteiten, het creëren van passende functies, het begeleiden van mensen op de werkplek door bijvoorbeeld jobcoaches, etc. Maar misschien wel de belangrijkste behoefte die naar voren kwam: ‘ontzorg ons!’ Het ontzorgen van werkgevers staat dan ook centraal bij de dienstverlening door HetWerktNu. HetWerktNu is een handelsnaam van IW4.

Contact

Laura van Verseveld, manager HetWerktNu
HetWerktNu (handelsnaam van IW4) | Transformatorstraat 1
3903 LT | Veenendaal
l.van.verseveld@iw4.nl
06 128 933 42

Monique Slegers04werkt Ergon

Monique Slegers

Mag ik mij even voorstellen?! Monique Slegers, adviseur PSO (Prestatieladder Socialer Ondernemen). Ik adviseer gemeenten en werkgevers in de regio Eindhoven en omstreken over de inzet van het instrument PSO bij Sociaal Ondernemen in het kader van MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Als adviseur PSO ben ik al ruime tijd bij Ergon werkzaam. Ergon heeft, als sociale werkvoorziening, veel ervaring in de bemiddeling en begeleiding van een doelgroep met een achterstand op de arbeidsmarkt. Vanuit mijn rol neem ik tevens deel in het werkgeversservicepunt 04 Werkt in de regio Zuidoost-Brabant voor een complete werkgeversdienstverlening. U kunt bij mij terecht voor informatie en advies bij de keuze voor PSO of voor begeleiding bij uw aanvraag voor de PSO certificering. Ergon is al enkele jaren actief als distributeur PSO in de regio Eindhoven. Indien gewenst kan ik u in contact brengen met organisaties die de PSO inmiddels behaald hebben voor het uitwisselen van kennis en ervaring. Voor advisering en invulling van uw personeelsvraag, kan ik u in contact brengen met de juiste persoon binnen 04 Werkt voor de bemiddeling van werkzoekenden in het kader van Sociaal Ondernemen. U vindt mijn dienstverlening ook terug op www.04Werkt.nl/sociaal-ondernemen/

Contact

Monique Slegers, Coordinator implementatie / Werkmakelaar
04 Werkt - Ergon | Rooijakkersstraat 3
5652 BA | Eindhoven
m.slegers@ergon.nu
06 519 109 76

Rene HoogeveenRobidus

Rene Hoogeveen

 

U heeft binnen uw organisatie te maken met thema's als duurzaam sociaal ondernemen, Social Return, Participatiewet, banenafspraak en MVO. Een PSO-certificaat wordt steeds vaker erkend als invullingsmogelijkheid voor Social Return, ketenstimulering of een voorbeeldfunctie van "het erbij horen". Als PSO-adviseur ondersteun ik bij de stappen om PSO-gecertificeerd te worden. 

Ik werk bij Alfa Accountants en Adviseurs en heb zowel zakelijk als privé het doel om bij te dragen aan een samenleving waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam aan het werk geholpen worden. Alfa is een duurzame accountancy- en adviesorganisatie die maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. Sinds 2014 is sprake van B Corp certificering. Vanuit 31 kantoren in heel Nederland staan 900 specialisten in accountancy en bedrijfs- en personeelsadvisering voor u klaar. Binnen het speelveld duurzaam en sociaal ondernemen gaan we altijd op zoek naar de meest efficiënte pragmatische oplossing voor uw organisatie. Ook voor PSO werken we landelijk, dus stel gerust uw vraag.

Contact

René Hoogeveen, Senior Personeelsadviseur
Alfa Accountants en Adviseurs | Witteweg 3 
1431 GZ | Aalsmeer
rhoogeveen@alfa.nl 
06 461 199 50 | 088 253 1130

Willianne VerbakelDiamant-groep

Willianne Verbakel

Het is geweldig fijn om bedrijven te adviseren over PSO en hen hierin te ondersteunen. Deze bedrijven willen immers laten zien dat ze echt hart hebben voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bent u ook zo’n bedrijf met een GROOT HART voor deze groep? Ik help u graag bij het verkrijgen van het PSO-Keurmerk!

Contact:

Willianne Verbakel, adviseur organisatieontwikkeling
Diamant-groep
Zevenheuvelenweg 14 | 5048 AN Tilburg
E.: willianne.verbakel@diamant-groep.nl
Tel.: 013 - 464 15 12 | M.: 06 - 290 307 91

Marijke SchellingerIBN Arbiedsintegratie

Marijke Schellinger

Analytisch en creatief. Mensen omgeving, samenwerking zoeken, interactie, verbindingen leggen. Strategiebepaling, concepten bedenken, ontwerpen. Interesse in mensen, bedrijven en hun producten en mensen weer in hun kracht zetten. Denken in kansen, alternatieven en uitdagingen. Werken met de ‘voeten in de klei’. De juiste partijen bij elkaar brengen, zodat er meerwaarde voor beide partijen ontstaat, daar krijg ik energie van. Vanuit een wetenschappelijke achtergrond in de uitzendbranche terecht gekomen, als intercedente en sales executive, nu 17 jaar werkzaam in het werkveld om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in het bedrijfsleven te plaatsen. Jobcoach, adviseur arbeid & organisatie, werkplekonderzoek, verzuim, meedenken met organisaties op het gebied van gezondheid, duurzame inzetbaarheid. Netwerk in zowel non-profit als profit sector bij MKB en middelgrote bedrijven in de regio Noord-Oost Noord Brabant.

Contact:

Marijke Schellinger, Baanconsulent
IBN Arbeidsintegratie
Hockeyweg 5 | 5404 NC Uden
E.: mschellinger@ibn.nl
Tel.: 0413 - 282 206

Wilma MullerROI consultancy

Wilma Muller

Als professional herken je mij als iemand die beschikt over een goed analyserend en oplossend vermogen. Het op een creatieve wijze in beweging krijgen van mensen, organisaties en processen, waarbij en win-win situatie voorop staat, is mijn kernkwaliteit. Van Investment naar Return on Investment! Mijn kernspecialisme is het begeleiden van organisaties in het Sociaal Ondernemen. Sociaal Ondernemen wordt nu nog vaak als een last gezien. In de praktijk blijkt het vaak een kans te zijn. Van 'last naar kans'; dit is een prachtig proces om te mogen begeleiden! De PSO is een prachtig instrument dat aansluit bij mijn overtuigingen en ondersteunt in mijn werkzaamheden, namelijk; duurzaam en respectvol omgaan met mens en milieu passend bij de organisatie, waarbij maatwerk en een praktische insteek zorgen voor een mooi resultaat. Typerend voor mijn werkwijze is: Snel tot de kern komen, efficiënt en effectief, transparant, kansen zien en benutten, verbinden, communicatie, kwaliteit en optimalisatie. Mocht u eens samen willen sparren hoe ik u en uw bedrijf zou kunnen ondersteunen, neemt u dan gerust contact op via onderstaand contactgegevens.

Contact:

Wilma Müller, Adviseur Sociaal Ondernemen (eigenaar)
ROI Consultancy
Hunnenpad 8 | 3881 MB Putten
E.: w.muller@roiconsultancy.nl
M.: 06 - 310 264 05

Yvonne HoogstraatenPodium24

Yvonne Hoogstraaten

Onze overtuiging? Talent is er meer dan genoeg, omstandigheden creëren we samen! Podium24 verstevigt de samenwerking tussen het bedrijfsleven en gemeentelijke partijen en helpt werkzoekenden aan het werk. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar de doelgroep met een afstand tot de arbeidsmarkt, waarmee we tevens de werkgevers helpen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid in te vullen. Sinds de start in 2012 hebben wij altijd de werkgeversvraag als vertrekpunt genomen. U vraagt zich af of de quotumwet voor uw bedrijf van belang is, welke voordelen Sociaal Ondernemen u kan bieden, u heeft vacatures of uw bedrijf kampt met krapte op de arbeidsmarkt? Podium24 helpt u graag verder. Wij doen dit door pso-advies, functiecreatie, werving en selectie, uitzenden, gesubsidieerd detacheren, payrolling en branchegerichte hr projecten.

Contact:

Yvonne Hoogstraaten, relatiemanager
Podium24 | Postbus 1200
6201 BE | Maastricht
E.: yvonne.hoogstraaten@podium24.nl
www.podium24.nl
M.: 06 - 342 905 18

Liesbeth van NikelsbergDiamant-groep

Liesbeth van Nikelsberg

“Ik adviseer bedrijven in de regio Midden Brabant graag over de mogelijkheden van PSO en ondersteun ze – indien gewenst - bij het verkrijgen van het PSO-Certificaat . Het behalen van het PSO-Certificaat is een mooie manier voor bedrijven om te laten zien dat ze echt hart hebben voor mensen en socialer willen ondernemen”.

Contact:

Liesbeth van Nikelsberg, Decormanager
Diamantgroep
Zevenheuvelenweg 14 | 5004 EA Tilburg
E.: liesbeth.nickl.van.nikelsberg@diamant-groep.nl
M.: 06 - 290 308 69

Joyce de VaanWeener XL

Joyce de Vaan

Mijn naam is Joyce de Vaan en ik ben coördinator Social Return bij Weener XL, het werkbedrijf van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Sinds 2011 houd ik me bezig met het adviseren en ondersteunen van organisaties bij het ‘invullen’ van hun social return. Een veel gehoord geluid van organisaties is; “maar wij doen al zoveel aan Social Return. We hebben al sinds jaar en dag mensen met een afstand in dienst”, mogen die ook meetellen? Om die bedrijven tegemoet te komen kunnen zij hun bijdrage ‘verzilveren’ middels de PSO. Ze voldoen dan met het PSO-Certificaat (minimaal Trede 2) aan hun Social Returnverplichting. Dat hebben we binnen de arbeidsmarktregio Noordoost-Brabant met alle gemeenten (als opdrachtgevers van Social Return) afgesproken. Ook de Provincie Noord Brabant en een 6-tal woningbouwcorporatie in Brabant die optreden als opdrachtgever van Social Return, hebben de PSO erkend als invullingsmogelijkheid. Ik heb afgelopen jaren gezien dat de PSO als middel tot ketenstimulering goed werkt. Bedrijven zoeken steeds vaker andere PSO-bedrijven op om samen mee op te trekken bij de realisatie van een project. Op dit moment heb ik mijn handen vol aan de PSO-adviseursrol. Steeds meer bedrijven willen PSO-gecertificeerd worden en zodoende Inclusief Ondernemen. Een mooie ontwikkeling waar ik mijn bijdrage graag aan lever!

Contact:

Joyce de Vaan, Coördinator Social Return
Van Herpensweide 1 | Postbus 12345
5200 GZ | 's-Hertogenbosch
E.: j.devaan@s-hertogenbosch.nl
www.weenerxl.nl
M.: 06 - 205 772 66

Jacqueline MustersWSD

Jacqueline Musters

WSD is als sociaal werkbedrijf actief in drie arbeidsmarktregio´s in Noord-Brabant. In dit gebied geven we samen met onze partners in de werkgeversservicepunten actief vorm aan een inclusieve arbeidsmarkt. Dat doen we onder andere door het ondersteunen van de Provincie Noord-Brabant, gemeenten en woningbouwcorporaties  bij het adviseren en  monitoren van Social Return afspraken. Opdrachtnemers adviseren we over de invulling van Social Return afspraken en bieden daarbij toegang tot de invullingsmogelijkheden vanuit ons netwerk.  Het begeleiden en adviseren van opdrachtnemers bij het behalen van het PSO-Keurmerk draagt daar in belangrijke mate aan bij.

Als PSO-adviseur van WSD help ik uw onderneming om aan Sociaal Duurzaam Ondernemen invulling te geven met talentvolle mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hoe we dit het beste kunnen doen, gaan we samen onderzoeken want elk bedrijf is uniek! Ik kijk uit naar onze samenwerking!

Contact 

Jacqueline Musters, Accountmanager
WSD
Schouwrooij 20 | 5281 RE Boxtel
E.: j.musters@wsd-groep.nl
www.wsd-groep.nl
Tel.: 0411 - 65 01 11 | M.: 06 - 109 861 80

René van Liesdonk Rensson | Bikkelz SO

René van Liesdonk

Met als doel een verhoogd participatieresultaat voor mensen met een beperking, verbeterde inzet van SROI en bredere en diepere aandacht voor de PSO certificering, reserveer ik sinds kort de nodige  tijd  om mijn ervaringsdeskundigheid uit ruim 15 jaar sociaal ondernemerschap te delen. 
Ik ben mede-eigenaar van 2 PSO-gecertificeerde bedrijven die voor bijna 80% worden gerund en gedragen door medewerkers die ondanks beperkingen hun mogelijkheden optimaal benutten. 
Ik heb een achtergrond in onderwijs, ontwikkeling en P&O en heb de nodige ervaring binnen het participatiespeelveld als het om arbeid gaat. Veel contacten en samenwerkingsverbanden met werkbedrijven / UWV en zakelijke participatiepartners. 

  • Verwacht van mij als PSO-adviseur een intrinsiek gemotiveerde sparringpartner, richtingaanwijzer en bruggenbouwer. 
  • Verwacht van mij als PSO-adviseur ondersteuning en ontzorging bij het opstellen of bijstellen van een plan van aanpak als het om rendement uit mensen met beperkingen gaat.  
  • Reken op mijn uitgebreide operationele netwerk aan participatiepartners, wat indien nodig ter beschikking staat.
  • Verwacht van mij als PSO-adviseur een grondige inventarisatie en praktische hulp om bedrijf of organisatie goed voor te bereiden op PSO-audit of -advisering bij doorontwikkeling naar een hogere PSO-Trede.  

Contact:

René van Liesdonk, Sociaal Ondernemer 
Rensson opleidingen en Bikkelz Sociaal ondernemend
Postbus 97 | 4760 AB Zevenbergen
Breda | Zevenbergen | Bergen op Zoom
E.: rene@rensson.nl 
www.rensson.nl
Tel.: 0168 - 370 802 | M.: 06-190 397 51 

U Wilt WerkU Wilt Werk

U Wilt Werk

 

Delen is vermenigvuldigen! Dat is het motto van UWW -U Wilt Werk- coöperatie U.A.! In het kader van Socialer Ondernemen is dit een motto dat hout snijdt!

 Sociaal ondernemen raakt steeds meer ingeburgerd binnen een normale bedrijfsvoering. Afgezien van de eisen die de overheid stelt aan verschillende onderdelen van sociaal ondernemen is het ook een mooie kans voor een evenwichtig MVO-beleid.

UWiltWerk Werk Advies Sociaal Ondernemen helpt ondernemers die willen overgaan naar een meer MVO-gericht personeelsbeleid. Daarbij kunt u gebruikmaken van onze gecertificeerde PSO-adviseurs die de hele aanvraag voor u regelen en uw bedrijf ontzorgen in alle facetten van de aanvraag en het vervolg daarop. UWW levert een totaalpakket als het aankomt op socialer ondernemen: jobcarving, werving en selectie, matching, jobcoaching en verloning van personeel. 

Contact

Bob Gerits

UWW coöperatie U.A. Weert
Molenveldstraat 153 | 6001 HH Weert

E.: algemeen@uwiltwerk.nl
M.: 06 10 136 767

www.uwiltwerk.nl

Ganga de VriesSubAdvies

Ganga de Vries

Als adviseur Sociale Wetgeving ondersteun en adviseer ik opdrachtgevers  in het optimaliseren van de personeelsadministratie. De begeleiding langs het PSO-certificering traject  is een consistente aanvulling in de dienstverlening van SubAdvies. 

SubAdvies is verbazingwekkend goed met subsidies, loonheffingen, kostprijzen en sociale verzekeringen. We verrassen bedrijven  met fiscale voordelen waarvan ze het bestaan niet wisten, we vorderen onterecht afgedragen premies terug en we optimaliseren de werkgeverslasten.

Veel bedrijven benutten bestaande regelingen en fiscale voordelen lang niet optimaal. En daarom is het Bijzonder Belonend voor vrijwel iedere organisatie om met SubAdvies in zee te gaan!

SubAdvies heeft een enthousiast, ambitieus en innovatief team met de kennis die nodig is om gemist financieel potentieel bij organisaties terug te brengen. Ons team doet er alles aan om de performance van onze opdrachtgevers te verbeteren. 

Contact:

Ganga de Vries
SubAdvies
Skagerrak 2 | 9723 JR Groningen
E.: Ganga@subadvies.nl
www.subadvies.nl
Tel.: 050 - 211 19 08

Marianne van SchaikLocus Netwerk

Marianne van Schaik

Als adviseur bedrijven bezoek ik namens Locus Netwerk landelijk opererende bedrijven in Nederland. Met hen bespreek ik hun ambities m.b.t. Inclusief Ondernemen en zoeken we gezamenlijk naar de mogelijkheden om die ambities te realiseren. Een Plan van Aanpak Inclusief Ondernemen helpt hen daarbij. Dat plan is PSO-proof en voldoet aan de criteria voor de Aspirant-status.

PSO en het Plan van Aanpak worden ook steeds vaker gebruikt als kapstok om verandertrajecten te realiseren. Immers, de kwaliteitscriteria van de PSO vragen om organisaties waarin mensen met hun competenties centraal staan. Dat is dan ook de reden waarom steeds meer bedrijven vragen om niet alleen hulp bij hun PSO-certificering, maar ook bij de ontwikkeling van en ondersteuning bij de implementatie van instrumenten en processen behorend bij de eisen van de PSO.

Graag maak ik in samenwerking met u een Plan van Aanpak. Praktisch, toepasbaar en resultaatgericht zijn daarbij de sleutelwoorden. Parallel daaraan, of na voltooiing van het Plan van Aanpak, helpen de PSO-adviseurs van Locus en ik u graag met het daadwerkelijk bereiken van een trede op de PSO.

Contact:

Marianne van Schaik
Adviseur bedrijven en PSO-adviseur Locus Netwerk
E.: marianne@locusnetwerk.nl
www.locusnetwerk.nl
M.: 06 - 209 004 15

Huub BiezemansDochters Advies BV

Huub Biezemans

Binnen organisaties is het “inclusieve ondernemen” of het “sociaal ondernemen” niet meer weg te denken. Dit biedt kansen en zorgt voor een verrijking van uw organisatie. Het traject om het PSO-Certificaat te behalen is voor veel bedrijven een traject van herkenning omdat men al veel doet op het gebied van Sociaal Ondernemen maar de kennis en het overzicht ontbreekt nog. Een succesvolle organisatie ontplooit de talenten van haar medewerkers, kijkt vooruit en MVO zit diepgeworteld. Deze organisaties zijn klaar voor morgen en bestand tegen negatieve invloeden. Zij zijn de concurrent een stap voor.

Steeds meer instanties vragen bij aanbestedingen om het PSO-Certificaat in het kader van SROI. Met het PSO-Certificaat maakt u de inspanningen op dit terrein aantoonbaar.

Graag begeleid ik uw organisatie bij het PSO-certificeringstraject. Door mijn ruime ervaring als interimmanager bezit ik brede kennis van diverse organisaties en ik garandeer een goed resultaat.

Contact:

Huub Biezemans
Dochters Advies bv
Lievendaal 1 | 6651 EZ Druten
E.: huubbiezemans@dochtersadvies.nl
www.dochtersadvies.nl
M.: 06 - 452 788 52

Hans ZuidemaZO! - Organisatieadvies

Hans Zuidema

Zoekt u een praktische en doelgerichte ondersteuning voor uw PSO-certificering?

Het PSO-Certificaat is een bewezen maat voor sociaal ondernemerschap. PSO heeft oog voor verschillende mensen die van u als werkgever wat extra aandacht kunnen gebruiken. Zo geeft u mensen de kans zich te ontwikkelen en net als anderen mee te doen met werk. Het is een mooi instrument dat u ook uitdaagt. U bepaalt daarbij uw eigen koers. Zo geeft u een bijdrage aan inclusief werkgeverschap en kunnen mensen vanuit hun talenten en mogelijkheden mee doen door werk.

Door een PSO-Certificaat kunt u uw bijdrage als sociaal werkgever laten zien. Ook scheelt dat veel ‘gedoe’ bij het uitvoeren van opdrachten en het invullen van SROI. Een toenemend aantal opdrachtgevers erkent daarvoor het PSO-Certificaat.

Wat is mijn inbreng en aanpak?

Ik ondersteun werkgevers, gemeenten en andere partners o.a. bij inclusief werkgeverschap, invulling van SROI en de invulling van de banenafspraak. Ook voer ik gerichte bedrijfsanalyses uit voor functiecreatie en inclusief werkgeverschap. Ik kijk steeds naar oplossingen die echt passen bij uw organisatie of bedrijf en die wat betreft het werk én de kostenkant kloppen. Alleen dat levert immers duurzaamheid op. Ik heb een brede ervaring als adviseur, als manager en een zeer ruime ervaring met re-integratie. Ik werk als zelfstandig ondernemer en sta zo voor een onafhankelijke aanpak.

Mijn ondersteuning voor uw PSO-certificering is gericht op heldere resultaten en een no nonsense aanpak. 

  • Gecertificeerd PSO adviseur
  • Gecertificeerd Jobcreator (LOCUS/SBCM)
  • Gecertificeerd Adviseur Inclusieve Arbeid (UWV)
  • Gecertificeerd Lean Six Sigma Black-Belt, Universiteit van Amsterdam.

Contact:

Hans Zuidema
ZO! - Organisatieadvies 
E.: hans.zuidema@zo-advies.nl
M.: 06 - 290 131 85

Esther van der PloegLocus Netwerk

Esther van der Ploeg

Als projectleider voor Locus Netwerk leg ik verbindingen tussen landelijke werkgevers en publieke organisaties, met als doel de werkgevers landelijke te ondersteunen bij het inclusief ondernemen: het creëren van passend werk voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Wanneer wij bij Locus zien dat het voor die landelijke werkgevers van toegevoegde waarde kan zijn, adviseren wij hen zich via PSO te certificeren. Zo kunnen zij publiekelijk zichtbaar maken wat hun bijdrage is aan de werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Door ons Plan van Aanpak voor Inclusief Ondernemen te volgen, voldoet een werkgever bovendien meteen aan de (aspirant) criteria van de PSO. Als PSO-adviseur ondersteun ik bedrijven bij de duurzame implementatie van PSO. 

Vanuit mijn ervaring in publieke functies en als zelfstandig ondernemer, ben ik goed in staat publiek en privaat te verbinden. Ik spreek de taal van de ondernemer en beschik daarnaast over recente en gedetailleerde kennis van SROI.

Contact: 

Esther van der Ploeg
Projectleider
Locus Netwerk

Chantal Botz Locus Netwerk

Chantal Botz

Als projectleider voor Locus Netwerk lever ik een concrete bijdrage aan het ontstaan van samenwerkingen in de verschillende regio’s, tussen landelijk werkgevers en publieke organisaties. Het leggen van verbindingen en creëren van ontmoetingen staan centraal. Ik adviseer, faciliteer de opstart en uitrol van pilots en ondersteun bedrijven, gemeenten en SW-organisaties in de weg hiernaartoe én hierop volgend. En verlies daarbij nooit het resultaat uit het oog!

Wanneer wij bij Locus zien dat het voor die landelijke werkgevers van toegevoegde waarde kan zijn, adviseren wij hen zich via PSO te certificeren. Zo kunnen zij publiekelijk zichtbaar maken wat hun bijdrage is aan de werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Door ons Plan van Aanpak voor Inclusief Ondernemen te volgen, voldoet een werkgever bovendien meteen aan de (aspirant) criteria van de PSO. Als PSO-adviseur ondersteun ik bedrijven bij de duurzame implementatie van PSO.

Voordat ik bij Locus begon, werkte ik ruim zes jaar binnen gemeenten op het gebied van sociale zekerheid en arbeidsmarkt; in de uitvoering, op beleidsmatig vlak en als coördinator van een werkgelegenheidsteam. In deze periode heb ik veel kennis en inzichten opgedaan die ik ook als PSO-adviseur kan inzetten.

Contact:

Chantal Botz | Projectleider

Locus Netwerk

Koningin Wilhelminalaan 3 | 3527 LA Utrecht

E.: chantal@locusnetwerk.nl

www.locusnetwerk.nl

M.:  06 - 133 414 29

Jeanneke BaarsWSD-groep

Jeanneke Baars

WSD is als sociaal werkbedrijf actief in drie arbeidsmarktregio´s in Noord-Brabant. In dit gebied geven we samen met onze partners in de werkgeversservicepunten actief vorm aan een inclusieve arbeidsmarkt. Dat doen we onder andere door het ondersteunen van de Provincie Noord-Brabant, gemeenten en woningbouwcorporaties  bij het adviseren en monitoren van Social Return afspraken. Opdrachtnemers adviseren we over de invulling van Social Return afspraken en bieden daarbij toegang tot de invullingmogelijkheden vanuit ons netwerk.  Het begeleiden en adviseren van opdrachtnemers bij het behalen van het PSO-Keurmerk draagt daar in belangrijke mate aan bij.

Samen Socialer Ondernemen, dat is waar ik als PSO-adviseur van WSD voor sta! Het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vraagt om individueel maatwerk. Ik ga heel graag met u in gesprek om te onderzoeken hoe we daar samen  het beste invulling aan kunnen geven.

Contact:

Jeanneke Baars, Jobhunter/Accountmanager
WSD
Schouwrooij 20 | 5281 RE  Boxtel
www.wsd-groep.nl
E.: j.baars@wsd-groep.nl
Tel.: 0411 - 650 111
M.: 06 - 305 736 08

Raymond SweersChainWorks

Raymond Sweers

Ik ben vanaf het eerste uur bij de PSO betrokken. Ik geloof in de werking van de PSO door de ketenstimulering, inzet als SROI instrument en het zichtbaar maken van socialere ondernemingen ondersteun ik de inzet van het instrument. Mijn kracht is het inclusiever maken van bedrijven, sectoren en arbeidsmarktregio’s. Met ChainWorks, Cobrii en P-Centrum heb ik alle kennis en creativiteit binnen handbereid. In mijn ogen kan de PSO een goede start zijn of als evaluatie-instrument dienen. We zijn niet gedreven door wat de wet stelt maar werken vanuit de overtuiging dat het hebben van geschikt werk belangrijk is. Onze missie is om het ondernemerslandschap inclusiever te maken en te verduurzamen. Daarvoor moet men anders leren kijken naar de inrichting van het werk. De is PSO een van de instrumenten waarmee we de eigen kracht van ondernemingen op het de thema’s inclusiever ondernemen, duurzame inzetbaarheid en effectieve re-integratie vergroten. Kortom de PSO niet als doel, maar vanuit de overtuiging dat ondernemen inclusiever en duurzamer kan.

Contact:

Raymond Sweers ChainWorks | COBRI! | P-Centrum
Vlamoven 34, 6826 TN Arnhem
E: r.sweers@chainworks.nl
M: 06 46962157
www.chainworks.nl | www.cobrii.nl | www.p-centrum.eu


Direct naar: