GWS de schoonmaker scoort wederom op de hoogste trede van de PSO Prestatieladder!

GWS de schoonmaker scoort wederom op de hoogste trede van de PSO Prestatieladder!

GWS de schoonmaker heeft Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat GWS de schoonmaker op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert GWS de schoonmaker op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van inclusief & sociaal ondernemen.

GWS de schoonmaker is een Brabants schoonmaakbedrijf, werkzaam in de driehoek Breda, Eindhoven en Oss met kantoor in ’s-Hertogenbosch. Het bedrijf is actief op de zakelijke markt bij bedrijven, scholen, Woningbouwverenigingen/VVE’s, hotels en culturele instellingen.

Als familiebedrijf zit sociaal ondernemerschap in het DNA van GWS de schoonmaker. De organisatie neemt een actieve rol in de samenleving aan, en zet zich daarmee in voor haar klanten, omgeving en medewerkers. Het bedrijf is betrokken en maakt met haar activiteiten en bedrijfsvoering niet alleen kwalitatieve, maar ook sociale impact. Zo is het bedrijf actief in alle Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. De jarenlange PSO-certificering van GWS de schoonmaker sluit dus naadloos op het sociale karakter van de organisatie aan.

Voortrekkersrol op het gebied van sociaal ondernemen

GWS de schoonmaker is al jaren gecertificeerd op de PSO Prestatieladder. De organisatie scoort bovendien ook voor de 3e keer op rij op de hoogste trede van de prestatieladder. Hiermee maakt de organisatie kenbaar dat sociaal ondernemen volledig verankerd zit in haar activiteiten, en dat zij al jaren structureel zich inzet om kansen te blijven bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Gaby Westelaken: “Voor ons geldt: verbeter de wereld en begin met jezelf!

Het bedrijf heeft verder ook de ambitie om haar prestaties op het gebied van sociaal ondernemen te blijven waarborgen. Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. GWS de schoonmaker is een koploper op het gebied van socialer ondernemen en is voornemens om dit in de toekomst ook te blijven. Een zorg is wel dat de SW bedrijven er steeds vaker voor kiezen om medewerkers zelf in dienst te houden en niet te laten doorstromen. Hierdoor loopt de aanwas achteruit en het betekent ook dat de doelgroep zich minder kan ontwikkelen.

Medewerkers in beeld:

GWS de schoonmaker hecht groot belang aan een prettige en stimulerende werkomgeving. De organisatie heeft oog voor haar medewerkers en is er volledig op gericht om hen kansen te bieden om zich zowel op werk- als persoonlijk vlak te ontplooien.

Kim van Kasteren: “Ben jullie nog altijd zo dankbaar. Ben zo blij met mijn werk en opleiding.

Joey Spruyt is een vloerenspecialist bij GWS de schoonmaker. Hiernaast heeft hij zich op verschillende andere werkterreinen ontwikkeld en verschillende opleidingen naast zijn werk gevolgd. Bij GWS de schoonmaker kan Joey zich ontwikkelen en het meeste van zijn talenten maken. Op de juiste werkplek en met goede begeleiding vanuit de organisatie is het daardoor voor Joey mogelijk geweest om zich tot een gewaardeerde collega te ontplooien.

Foto boven: Joey Spruyt

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Organisaties die de intentie hebben om socialer te ondernemen kunnen een Aspirant-status behalen om aantoonbaar te starten met socialer ondernemen. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl of bel de PSO-helpdesk.

PSO Helpdesk

E: info@pso-nederland.nl

T: 020-3315535

 

Deel dit bericht:  
8 april 2021