PostNL neemt het Trede 3 certificaat in ontvangst!

PostNL neemt het Trede 3 certificaat in ontvangst!

Afgelopen maandag is Tako Kampstra, Directeur van PSO-Nederland langs geweest om hen persoonlijk te feliciteren en het certificaat te overhandigen.  
 
Jeroen Veldstra, directeur HR bij PostNL: “Wij vinden het belangrijk om een werkomgeving te creëren waarin plek is voor iedereen. Want als je werkt dan doe je actief mee aan de maatschappij en dat zorgt voor verbinding. Daarom kijken wij vooral naar wat er wél kan, en minder naar de beperkingen. Dit PSO-certificaat 
 
Met meer dan 3600 medewerkers met een andere begeleidingsbehoefte, voldoet PostNL aan de normen van de hoogste trede van de PSO. Deze trede wordt toegekend op basis van de werkgelegenheid die wordt geboden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, waardoor PostNL tot de koplopers van Nederland behoort. 

 


 

PostNL onderscheidt zich door diverse initiatieven om inclusiviteit te bevorderen. In de sorteercentra, waar dagelijks pakketten en brieven worden verwerkt, worden aangepaste werkomstandigheden gecreëerd voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bovendien beschikt de organisatie over een eigen interne jobcoachorganisatie en werkt zij door het hele land nauw samen met sociale ontwikkelingsbedrijven, het UWV en Werkgeversservicepunten (WSP). Deze samenwerking maakt het mogelijk dat mensen met verschillende begeleidingsbehoeften bij PostNL kunnen werken, waarbij indien nodig gebruik wordt gemaakt van aangepaste hulpmiddelen zoals elektrische bakfietsbakken die aan rolstoelen kunnen worden gekoppeld. 
 
Gefeliciteerd PostNL met het Trede 3 certificaat en dankjewel voor jullie bijdrage aan een inclusieve samenleving! 


 

Deel dit bericht:  
16 april 2024