PSO bedrijf A. Jansen B.V. Best Presterende Werkgever bij Arbeidsmarkt TV

Rotterdam, 20160801 -- A. Jansen B.V. is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot Best Presterende Werkgever 2016 in de Burgerlijke en Utiliteitsbouwbranche. Het heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf met een zeer sterke positionering en een klinkende reputatie. ‘A. Jansen B.V. weet zijn grote vakkennis en ervaring uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid.’

A. Jansen B.V. is de verbindende naam achter een groep van zes werkmaatschappijen met activiteiten op het gebied van beton, grond- en sloopwerken, Legioblock®-betonblokken, wegenbouw, asbest- en bodemsaneringen, recycling, transport en verhuur. De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in A. Jansen B.V. een vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen.

Respectvolle behandeling

Als werkgever onderscheidt A. Jansen zich met name door haar gerichte aannamebeleid en het vertrouwen en de verantwoordelijkheid die zij haar medewerkers geeft, wat voor een zeer laag personeelsverloop zorgt. ‘Ongelooflijk wat de heer A. Jansen met zijn personeel voor elkaar heeft gekregen’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. ‘De medewerkersloyaliteit is uitzonderlijk hoog in dit mooie familiebedrijf. Om de haverklap worden er feesten en recepties georganiseerd voor medewerkers die 25 en zelfs 40 jaar bij de onderneming werken. Medewerkers worden ook uitstekend op de hoogte gehouden via intranet en het informatieve personeelsblad De Cirkel. Het zegt allemaal veel over het respect waarmee zij worden behandeld. Het ziekteverzuim kan bij A. Jansen B.V. ook buitengewoon laag worden genoemd: dat is namelijk onder de 5 procent, terwijl het gemiddelde in deze sector aanzienlijk hoger ligt.’

Circulair werken

Speciale aandacht wordt besteed aan medewerkers die psychosociaal of lichamelijk in de knel dreigen te raken. Daar wordt uitvoerig mee gesproken en geprobeerd om erger te voorkomen. De betreffende medewerker wordt dan tijdelijk op een rustiger functie geplaatst, waar hij de tijd krijgt te herstellen. Mensen die moeite hebben op de arbeidsmarkt te komen, kunnen bij A. Jansen B.V. vaak rekenen op een baan. Hiervoor heeft het bedrijf onlangs zelfs een PSO-certificering (Prestatieladder Socialer Ondernemen) behaald. Maar ook op productief gebied toont A. Jansen B.V. een groot maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel. Zo wordt bijvoorbeeld circulair gewerkt: puin wordt weer verwerkt in nieuwe producten.

A. Jansen B.V., opgericht in 1973, is gevestigd in Son en Breugel. Doordat de activiteiten nauw op elkaar aansluiten, wordt de klant optimaal bediend. ‘Een goed begin, het hele werk’ is de filosofie die de bedrijfsonderdelen van de onderneming onder één noemer brengt. A. Jansen B.V. heeft circa 250 medewerkers en is in heel Nederland en Duitsland actief. ‘Gedrevenheid, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant en medewerker maken van deze organisatie de terechte winnaar van de award voor Best Presterende Werkgever in deze branche!’, aldus de jury.

 

Bekijk hier de uitzending

Meer informatie over A. Jansen B.V.: www.ajansenbv.com.

Over Arbeidsmarkt TV

Arbeidsmarkt TV is het eerste multimediale platform met een eigen televisieprogramma, online recruitment portal en social media-inzet om werkgevers en werkzoekenden te verbinden, te inspireren en te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Arbeidsmarkt TV vloeit voort uit de missie van het Nationaal Business Succes Award Instituut (NBSA). Het NBSA richt zich met zijn activiteiten op duiding van succesfactoren, kennis over succes delen en het eren van succesvolle bedrijven. Het NBSA organiseert daartoe sinds 2011 onder meer de grootste ondernemersprijs van Nederland, met een hoofdprijs van 100.000 euro. Deze werd voor de editie 2015 uitgereikt door Jan Peter Balkenende.

Deel dit bericht:  
2 augustus 2016

Direct naar: