LEVgroep Helmond beloond voor sociaal ondernemen

HELMOND - Welzijnsorganisatie LEVgroep is een keurmerk rijker voor sociaal ondernemen. Dat krijgt zij omdat de LEVgroep niet alleen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt naar werk, maar hen ook banen aanbiedt in de eigen organisatie. Daarom prijkt binnenkort op de voordeur van het hoofdgebouw aan de Penningstraat in Helmond het logo van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). De LEVgroep valt in de hoogste categorie, trede drie. Het keurmerk wordt op 17 september uitgereikt door stichting PSO-Nederland.

Deze stichting toetst of bedrijven voldoende banen en begeleiding aanbieden aan mensen met een beperking, een lang verleden in de bijstand of aan studenten met een kleine kans op een baan.

Van de 322 medewerkers valt bij de LEVgroep 17 procent in deze categorie. Daarnaast zijn bij de LEVgroep nog dertig mensen uit de doelgroep actief die niet-betaald werk doen. Zij doen vrijwillig licht huishoudelijk werk voor bijvoorbeeld ouderen. Daarmee doen zij werkervaring op om makkelijker door te stromen naar betaald werk. Ook loopt een groep ROC-leerlingen stage. Zij volgen opleidingen in zorg en welzijn en facilitaire dienstverlening. Dit zijn kwetsbare beroepen die mede door landelijke bezuinigingen steeds minder aangeboden worden. Met stages via de LEVgroep kunnen de leerlingen hun kansen op arbeidsmarkt vergroten.

Bron: Eindhovens Dagblad

Deel dit bericht:  
3 september 2015