Kringloopwarenhuizen Het Goed ondernemen socialer

RODEN – Het Goed is onlangs opnieuw gecertificeerd als een bedrijf dat meer dan gemiddeld bijdraagt aan de werkgelegenheid van kwetsbare groepen.

Bij de kringloopwinkels in Emmen, Hoogeveen, Coevorden, Assen en Roden vonden de afgelopen weken verschillende audits plaats. De vestigingen van Het Goed zijn vanaf 2012 gecertificeerd volgens het keurmerk: de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO).

De PSO is ontwikkeld door onderzoeksbureau TNO en geeft de mate aan waarin een bedrijf bijdraagt aan de werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. De PSO kent, naast een aspirant-status, drie niveaus. 

Koploper

In de nieuwe audit is Het Goed opnieuw ingedeeld in trede 3, de hoogste trede. Met indeling in deze trede wordt Het Goed erkend als bedrijf dat behoort tot de koplopers op het gebied van socialer ondernemen. Het Goed voldoet aan de kwantitatieve en kwalitatieve eisen met betrekking tot passend werk, integratie, functioneren & ontwikkeling en begeleiding van medewerkers met een kwetsbare arbeidsmarktpositie.

Samenwerking

Deze erkenning is mede het gevolg van de samenwerking met SW-bedrijf Alescon. Goede samenwerking, afspraken en afstemming met lokale (gemeentelijke) organisaties zijn noodzakelijk voor het begeleiden van met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het Goed is hierbij een schakel in het gehele proces.
Het Goed is een landelijke kringlooporganisatie waarbij 24 kringloopwarenhuizen zijn aangesloten. Het Goed zet zich samen met gemeenten en partners in voor werkgelegenheid en meer hergebruik van goederen. In totaal werken ongeveer 1.000 medewerkers bij Het Goed. Door de ruime winkels, de bijzondere producten en de goede service bezoeken jaarlijks ruim 3 miljoen mensen de winkels van Het Goed.

Deel dit bericht:  
18 april 2015