Braber Groenvoorziening B.V. bekroond met trede 3 op het PSO keurmerk voor socialer ondernemen

Braber Groenvoorziening B.V. bekroond met trede 3 op het PSO keurmerk voor socialer ondernemen

Braber Groenvoorziening B.V. is een toonaangevend bedrijf in de moderne groenvoorziening, waar circa 40 mensen werkzaam zijn. Braber verzorgt de aanleg en onderhoud van groenvoorziening in de regio’s Zuid-Holland, West-Brabant en Zeeland, met steunpunten in Spijkenisse en Roosendaal. Deze worden gecoördineerd vanuit de hoofvestiging in Renesse.

Onlangs behaalde Braber Groenvoorziening B.V. trede 3 op het PSO-keurmerk en daar zijn wij trots op! De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van inclusief ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Braber Groenvoorzieningen B.V. op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen en Social return

Het kabinet werkt aan verschillende maatregelen en wetten om de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen in de samenleving te verhogen. Overheid, organisaties en bedrijven creëren samen mogelijkheden zodat zij duurzaam integreren. Om Socialer ondernemen te stimuleren heeft TNO, samen met PSO-Nederland, en andere (MKB)organisaties uit de praktijk, het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) ontwikkeld. De PSO is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een landelijke norm voor Socialer ondernemen. Meer dan een kwart van de Nederlandse gemeenten waarderen de PSO bij de invulling van de Social return verplichting.

Hoe werkt de PSO Prestatieladder?

PSO heeft vier niveaus: een aspirant-status en drie treden. Er wordt gemeten hoe organisaties bovengemiddeld scoren ten opzichte van andere organisaties als het gaat om het duurzaam bieden van passende werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Ook de prestatie van leveranciers en samenwerkingspartners wordt inzichtelijk gemaakt.

Deel dit bericht:  
14 december 2017

Direct naar: